Naturpasset

Områdena och kontrollerna är noga utvalda för att ge dig en fin naturupplevelse och en lagom utmaning. Kontrollerna sitter vanligtvis ute från april till oktober och kan besökas när som helst. Du kan välja att gå, springa och ibland till och med cykla till kontrollerna. Förutom rolig hjärnaktivitet får du frisk luft och motion, vilket bidrar till bättre hälsa och ökat välbefinnande. Du behöver inga förkunskaper, det enda som krävs är lite tid, nyfikenhet och vilja.

Hitta naturpass

Via hitta orientering kan du söka efter alla de 400 naturpass som finns utspridda över hela Sverige. Skriv naturpass i sökrutan så kan du sedan välja vilket som passar dig bäst.  

Nyheter, mer information och registrering hittar du via naturpassomraden.orientering.se/

Som arrangör hittar du all information du behöver via naturpasset.se

Om Naturpasset

Naturpasset är Svensk Orienterings gemensamma friskvårdssatsning som finns på över 400 platser runt om i Sverige. Områdena är utvalda för att ge dig en fin naturupplevelse och genom att det finns olika svåra kontroller ger det en bra utmaning för alla. Kontrollerna sitter vanligtvis ute från april till och med oktober och du kan besöka dem när som helst och hur som helst, till gå, springa och till och med cykla till en del. Förutom rolig hjärnaktivitet får du frisk luft och motion, vilket bidrar till bättre hälsa och ökat välbefinnande. Du behöver inga förkunskapskrav utan det enda som krävs är lite tid, nyfikenhet och vilja.

Historia

Naturpasset startade 1998 som en fortsättning på Trimorientering och är ett naturligt första steg att prova på orientering. Kartan är ditt  "pass" till naturen. I drygt 400 områden runt om i Sverige finns det under sommarhalvåret.naturpasset liggande