Simon Hector vann i överlägsen stil: "Ett riktigt bra O-Ringen"
24.07.2015

Simon Hector vann i överlägsen stil: "Ett riktigt bra O-Ringen"

Orientering
Simon Hector, Snättringe SK, vann H18 elit med drygt 11 minuters marginal. I D18 elit segrade norskan Ingeborg Eide tävlande för Byåsen.

Snättringes Simon Hector svarade för en imponerande O-Ringenvecka. Han vann de tre fösta etapperna och hade ryckt åt sig en ledning på nio minuter inför den avslutande jaktstarten.

Och det försprånget hade han inga som helst problem att förvalta. Detta trots att det blev ett bitvis lite svajigt lopp av JVM-medaljören.

- Jag orienterade lugnt och metodiskt i början. Men sedan kom jag in i ett område där det var grönt och brötigt och där blev det två kontrollmissar och jag blev lite osäker. Men trots de missarna kände jag att om jag höll ihop det därifrån och in så skulle det vara hyfsat lugnt, säger Hector.

Och även om det blev ett litet misstag även mot slutet av banan hade Hector hur mycket tid som helst att jubla när han kom in på Borås Arena.

- Det har varit ett riktigt bra O-Ringen. Det har varit bra banor med rejäla vägval, säger han.

ingeborg

Norskan Ingeborg Eide vann D18 elit före Eksjös Linnéa Golsäter. I mål var segermaginalen fem minuter.

- I dag var det lite tungt rent fysiskt, men jag är väldigt glad att jag vann. Jag var lite osäker före start, för Linnéa startade bara 20 sekunder bakom mig, men jag såg henne aldrig ute i skogen. Det gav lugn och ro, säger Eide.

- Veckan i stort har väldigt bra. Jag har presterat på en jämn och bra nivå och undvikit de stora bommarna. Det här något av det största jag har varit med om.

RELATERADE NYHETER

Hanna Isac
Hanna Lundberg och Isac von Krusenstierna knockout-sprintvinnare
Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
Fler nyheter