Så funkar det

hittaut Ale 2021 pågår mellan 27 april och 30 september

Kort om hittaut 

Hittaut är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus och som finns på cirka 80 platser runt om i Sverige. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring i din kommun. Den detaljerade kartan med ett stort antal checkpoints delas ut gratis till alla hushåll inom kartans område. Kartan finns även att hämta på ett antal utdelningsställen samt att se här på webben. 

Kartan och checkpoints 

På kartan finns checkpoints i olika svårighetsgrader.

  • Grön    = mycket lätt     (nås med cykel, barnvagn, rullstol)
  • Blå       = lätt  
  • Röd      = medel
  • Svart   = svår

Med hjälp av kartan och/eller GPS kan man leta upp checkpoints. 

Du hittar en webbkarta här på hemsidan eller i appen "hittaut" och fysiskt finns den gratis på 11 ställen, se "Här finns kartan".

För mer detaljerad information och checkpointsen, se "Checkpointsbeskrivning". 

Checkpointssläpp

27 april släpps kartan med 95 checkpoints. 1 juni och 1 augusti släpps ytterligare checkpoints.

Registrera dina checkpoints

När du tagit en checkpoint eller innan du går ut, kan du registrera en användare vilket du gör direkt här på hemsidan. Du kan då registrera checkpoints, se din och andras utveckling och är också med och tävlar om fina priser.

Hittautstolpen - den du letar efter

Varje checkpoints har en en hittaut-stolpe, dryga metern hög. På stolpen finns förutom hittautdekaler och ordningsnumret, även kodbokstäver som du ska notera. Det finns även reflexer på stolpen, för dig som vill hitta ut när det är mörkt.

Hittaut miljö Alingsås.jpg
Våra partners