Så funkar Hittaut i Borås

Hittaut Borås startar 23 mars och pågår till 31 oktober 2022

Kort om Hittaut 

Hitta ut är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus och som nu finns på ca 90 orter runt om i Sverige. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring din kommun. Den detaljerade kartan med ett stort antal checkpoints delas ut gratis till alla hushåll inom kartans område. Kartan finns även att hämta på ett antal utdelningsställen samt att se här på webben. 

Vi rekommenderar varmt att du laddar ned appen "Hittaut" där du förutom kartan kan se din position.

Kartan och checkpoints 

På huvudkartan som släpps lördagen den 23 mars finns  90 numrerade checkpoints i olika svårighetsgrader. Dessa sätts ut och aktiveras vid olika tillfällen som framgår av kartan.

Checkpointsen har olika svårighetsgrad som symboliseras av fyra olika färger:

  • Grön = lätt  
  • Blå = ganska lätt
  • Röd = medelsvår
  • Svart = svår (eller svårtillgänglig terräng)

Med hjälp av kartan och/eller app ska du besöka respektive checkpoint. 

Du hittar en webbkarta här på hemsidan och fysiskt finns den gratis att hämta på följande platser:

  • Hestrastugan (spårcentralen)
  • Borås camping
  • Kulturhuset & Stadsbiblioteket

För mer detaljerad information om alla checkpoints, se "checkpointsbeskrivning" via menyn ovan eller via denna länk. 

Checkpointssläpp

Under 2022 års upplaga av hittaut finns inga planerade "extrasläpp", utöver de som aktiveras på huvudkartan. Se denna för mer info.

Registrera dina checkpoints

När du tagit en checkpoint eller innan du går ut, kan du registrera en användare vilket du gör direkt här på hemsidan. Du kan då registrera checkpoints, se din och andras utveckling och är också med och tävlar om fina priser. Varje checkpoint du registrerar på hemsidan blir en lottsedel och du kan vinna priser. Det är värdefullt att du registrerar dig, eftersom framtida sponors- bidragsmöjligheter starkt bygger på att så många som möjligt registrerar dina checkpoints.

Hittautstolpen - den du letar efter

Varje checkpoints har en en hittaut-stolpe, dryga metern hög. På stolpen finns förutom hittaut-dekaler och ordningsnumret, även kodbokstäver som du ska notera. Det finns även reflexer på stolpen, för dig som vill hitta ut när det är mörkt.

hittaut3.jpg
Våra partners