Checkpointbeskrivning


I mitten av varje ring på kartan finns en checkpoint. Den är markerad i terrängen med en aluminiumstolpe eller plastskylt med rosa Hittautdekal och en bokstavskod som du registrerar på ditt Hittautkonto på hemsidan eller i appen. Ibland kan den vara svår att finna men till din hjälp har du en checkpointbeskrivning som anger vad du ska leta efter för föremål, tex stenen, gropen, branten, lyktstolpen, stakethörnet. Beskrivningen finns i en tabell på papperskartan och dyker upp när du klickar på en checkpoint i kartvyn på hemsidan eller i appen.

I checkpointbeskrivningen framgår det även vilken svårighetsgrad respektive checkpoint har:

  • grön = mycket lätt 
  • blå = lätt
  • röd = medelsvår
  • svart = svår

Tillgänglighetsanpassade checkpoints går att nå på hjul och är märkta med en hjulsymbol i checkpointbeskrivningen. Dessa checkpoints är placerade längs asfalterade eller hårt packade grusvägar, för att vara tillgängliga för dem med barnvagn, rullstol, permobil, rullator, cykel eller rullskidor. 

I sista kolumnen i tabellen med checkpointbeskrivningar på papperskartan kan du skriva in bokstavskoden för att senare registrera den på ditt Hittautkonto.

Vandrande pinnar

Vid tre tillfällen kan du ta 5 extra checkpoints (vandrande pinnar). Vill du ta alla checkpoints så se till att dyka upp!

  • Invigningen av Bredsandsslingan, ny sträckning av Upplandsleden, den 30 april
  • Trädgårdsdagen i centrum av Enköping den 3 september
  • › OK Enens nationella tävling Oktoberracet på Ledningsregementets område den 23 oktober

Du får en karta där 5 ”vandrande pinnar” är markerade. OK Enen tipsar om hittaut-runda som inkluderar de fem extra pinnarna. Du

kan träffa andra ”hittautare”. Klockslag hittar du på Hittauts hemsida orientering.se/hittaut/enkoping/ och 

på Facebook Hittaut Enköping.


Hittaut Enköping 2022 checkpointsbeskrivningar 1-39

Hittaut Enköping 2022 checkpointsbeskrivningar 40-83

Hittaut Enköping 2022 checkpointsbeskrivningar 84-120

Hittaut Enköping 2022 checkpointsbeskrivningar Bredsand

Hittaut Enköping 2022 checkpointsbeskrivningar Brännskogen

Hittaut Enköping 2022 checkpointsbeskrivningar Grillby

Hittaut Enköping 2022 checkpointsbeskrivningar Härjarö

Hittaut Enköping 2022 checkpointsbeskrivningar Örsundsbro

Checkpointsläpp

Vissa checkpoints sitter ute från säsongens start och går att registrera på en gång, medan andra sätts ut till så kallade checkpointsläpp och öppnar för registrering vid en given tidpunkt lite senare under säsongen. Det framgår tydligt på papperskartan om utmarkerade checkpoints öppnar vid ett senare datum. Ibland släpps en helt ny papperskarta vid checkpointsläpp. På hemsidan och i appen dyker nya checkpoints upp först när de öppnat för registrering. Håll utkik efter våra planerade checkpointsläpp så missar du inga nya checkpoints!

Koordinater

Enköpings tätort

Bredsand-Brännskogen

Grillby

Härjarö

Örsundsbro


Våra partners