Nyheter

Eskilstuna Hittaut 2022 har öppnat

Den 7 april öppnade Hittaut i Eskilstuna. 2022 erbjuds hela 7 kartor med över 200 checkpoints.

I år erbjuder vi hela 7 spännande områden med en stor variation av checkpoints som passar alla. Ladda ner appen på din telefon eller hämta papperskartan på något av alla våra utlämningsställen.


För dig som föredrar att hålla dig till tätbebyggelse kan vi erbjuda ett stort antal checkpoints i centrala Eskilstuna och Torshälla. Om du vill göra en liten utflykt och upptäcka nya områden kan vi rekommendera en tur till Stora Sundby, Kjulaåsen eller Skogstorp. Du som är van att vistas i naturen och vill ha lite större utmaningar kan söka dig till Odlaren eller Högstensmon utanför Ärla. På samtliga områden finns checkpoints i olika svårighetsgrader från mycket lätt till svår. Det finns även ett stort antal checkpoints som är tillgänglighetsanpassade. Hittaut erbjuder utmaningar för alla.


Hittaut är ett samarrangemang mellan orienteringsklubbarna i Eskilstuna. Om du tycker att orientering verkar spännande så är du välkommen att kontakta någon av orienteringsklubbarna så ska vi göra vårt bästa för att utveckla din nyupptäckta hobby. Under i princip hela året finns det möjlighet att träna orientering i Eskilstuna. Inom en timmes radie från Eskilstuna finns ett stort antal tävlingar från mars till oktober för den som vill hitta nya utmaningar i helt nya områden. 


Orienteringsklubbarna i Eskilstuna hälsar dig välkommen till Hittaut 2022 och önskar dig ett stort lycka till!


Checkpoint 203 i Stora Sundby har av misstag kommit med på den tryckta kartan. Den finns inte i appen och det finns ingen checkpoint i skogen. Vi beklagar misstaget.