Checkpointbeskrivning

På hittaut-kartan är checkpoints markerade med ett ordningsnummer och en ring. I terrängen är de markerade med en trästolpe, ca 1,5 meter hög. Alla stolpar har en hittaut-dekal i samma färg som svårighetsgraden på checkpointen, på etiketten syns checkpointnummer, en bokstavskod och ett företagsnamn. Läs beskrivningen noga och titta dig omkring när du närmar dig checkpointen.

Tabell med checkpointbeskrivning

På kartan finns en tabell med alla checkpoints. Tabellen visar varje checkpoints ordningsnummer, placering, svårighetsgrad och om det är möjligt att ta sig fram med barnvagn, rullator eller cykel (titta efter hjulsymbolen). I den tredje rutan skriver du namnet på det företag som står på stolpen, och sista rutan är till för dig att fylla i checkpointens bokstavskod.

Svårighetsgraden anges med färg:

Grön = mycket lätt. Sitter lättillgängligt vid t.ex. stigar, vägkorsningar och hus. 

Blå = lätt. Kan sitta lite längre in från stigen.

Röd = medelsvår. Sitter längre ut i terrängen och svårare att se med en gång.

Svart = svår. Våra klurigaste checkpoints som ligger längst ut i terrängen.

Checkpointsläpp

I år släpps samtliga 50 checkpoints 15 maj. Då syns kartan i appen och på hemsidan och du kan börja hitta checkpoints och registrera dess koder på ditt konto. Orienterar du dig hellre fram med en papperskarta så kommer du kunna hämta en sådan på någon av våra utlämningsställen från 1 juni, var kartan finns att hämta hittar du under fliken "Papperskarta".

GPS

För att kunna se din position (en liten blå punkt) på kartan i din telefon när du är ute och letar checkpoints så måste appen få tillgång till din telefons platstjänster. Ladda ner hittaut-appen och gör sedan enligt nedan för att fixa till detta.

Android:

1. Öppna telefonen.

2. Välj 'Appar'.

3. Välj 'Inställningar'

4. Välj 'Appar'

5. Leta upp 'Hittaut-appen' och klicka på den

6. Scrolla ner till och välj 'Behörighet'. Där finns två inställningar. Sätt 'Plats' till aktiv.

Fixat!


iPhone:

Du behöver bara godkänna iPhones fråga om du tillåter att appen använder telefonens gps när du startar hittautappen.


Våra checkpoints finns ute i terrängen från 15 maj till 30 september

Våra partners