Nyheter

Checkpointsläpp 13 juni - Vedema

Vedema - Barsjön Vedema - Barsjön
Förtrollande granskog och djupa bäckraviner, ett av Hässleholms finaste strövområden. I området finns både utsiktsplatser och grillplatser. Den 13 juni är det dags för Hittaut Hässleholms första checkpointsläpp här i Vedema strövområde.

Vedema är en favorit för många där det finns både branta backar och små mysiga stigar. Den 13 juni släpper vi 17 nya checkpoints i området. Många av de nya checkpointsen i Vedema bjuder på en lite större utmaning för dig som vill ha det. Men även för dig som helst vill hålla dig på stigarna finns det passande checkpoints.

00:01 den 13 juni släpper vi checkpointsen i appen och det kommer även publiceras en PDF-fil med karta. För dig som vill ha en gpx-fil med checkpointsen kommer även det att publiceras. 

Klicka här för att ladda ner PDF-fil med kartan

Klicka här för att ladda ner GPX-fil med koordinaterna

OBS! Checkpoint 83-99 som sitter i Vedema kommer endast vara möjliga att ta fram till och med 27 september. Därefter kommer checkpointsen tas in och plockas bort från kartan för att inte störa jaktsäsongen när den drar igång.


Stiftelsen Skånska Landskap

Vedema strövområde förvaltas av Stiftelsen Skånska Landskap. I Vedema sköter de bland annat skog, grillplatser och vandringsleder. Stiftelsen ansvarar förutom Vedema för 18 andra strövområden runtom i Skåne. På deras hemsida kan du hitta allt från tips på sagolika skogsäventyr till kartor över strövområden.


Hitta hit

Vedema är beläget väster om Hässleholm intill väg 24. På området finns det två olika parkeringsplatser. Den västra parkeringen (1) precis intill Barsjön och den östra parkeringen (2) nedanför Vedema Hall. Den västra parkeringen tar man sig med bil enklast till via infarten skyltad "Vedema" från väg 24. Ni hittar koordinater till västra parkeringen och bildförklaring här nedan. 

Vedema - Parkering

Gps till västra parkeringen

WGS84 DDM 56° 12.677'N, 13°38.234'E

RT90 6233573, 1265482


Bilder för inspiration

Vedema - finaste sänkan

I Vedema hittar ni bland annat denna förtrollande sänka där checkpoint 89 sitter. Checkpointen är en av de svåraste i Vedema men den är väl värd ett besök!


Vedema - skidbacken

Från toppen av den gamla skidbacken ser man långt men någon skidåkning är inte möjlig för tillfället. Nedanför backen hittar ni även grillplats och strax intill denna finns även Barsjön.


Vedema - stig   Vedema - bäcken

Skåneleden – 130 mil underbar vandring väntar på dig

Vandra backe upp och backe ner genom förtrollande Vedema strövområde som domineras av gran- och tallskog. Vedema befinner sig utmed delleden ”SL2, Skåneleden - Nord till Syd” som med sina dagsetapper sträcker sig från den gemytliga byn Hårsjö strax väster om Vittsjö i norr till det kontinentala Trelleborg i söder.

En skåneledsvandring kan både vara enkel och kravlös, eller tuff och utmanande – välj själv. Ta in på ett hotell för natten och ät på lokala restauranger eller ta med egen matsäck och sov i något av de vindskydd som finns utmed leden. Planera din tur på www.skaneleden.se