Nyheter

Checkpointsläpp 8 augusti - Skyrup

Cyklister Cyklister
Nya cykelcheckpoints på ingång i hittauthlm.
Olja kedjan, pumpa däcken och putsa reflexerna! På lördag väntar nästa checkpointsläppp som kommer vara cykelcheckpoints.

Från Tyringe i väst till Finjasjön i öst har vi placerat ut 15 nya checkpoints. På cykelsadeln kommer ni kunna passera allt ifrån en kyrka med anor från tidigt 1200-tal till en mysig liten badplats vid Finjasjön. 


OBS! Med anledning av jakt i området kommer checkpointsläppet endast vara tillgängligt till och med den 27 september. 

Tänk på att ha lampor och reflexer på din cykel om du cyklar när det är mörkt. Även i dagsljus är det viktigt att synas ordentligt när man cyklar på landsvägar!


Karta & Koordinater

PDF-fil med karta för checkpointsläppet

GPX-fil med koordinater för checkpointsläppet


Slaget vid Mjökalånga

1318 utspelade sig ett av de största slagen i Göinges historia på området, "Slaget vid Mjölkalånga". En svensk här på omkring 1000 man gick i ställning på norra sidan om Svartevadsbäcken som rinner igenom området. Medan en dansk här gick i ställning på södra sidan om bäcken. Slaget ska ha varit ett av de blodigaste i Göingebygden med närmre 1000 döda. 

Den svenska hären besegrade danskarna och slaget blev inledningen på ett plundringståg över hela Skåne. Svenskarna belägrade Helsingborg och intog Falsterbo.

Svartevadsbäcken

Svartevadsbäcken/ Mjölkalångaån syns på kartan ovan. Bäcken passerar rakt igenom området för checkpointsläppet den 8 augusti.


På området hittar ni flera intressanta platser att besöka. Bland annat hittar ni en av hittaut Hässleholms partners, Glada Geten Gårdsmejeri. Här kan ni smaka på prisbelönt ostkaka på fjällkomjölk. 

Är ni mer sugna på vedugnsbakad pizza kan ni besöka Tostarpsgården strax söder om Skyrup.

På området hittar ni även Fredholms Vingård, Trästället, Skyrup Golf & Hotell.


Cykla hit

Det går utmärkt att cykla till området från både Hässleholm och Tyringe. Ni hittar en karta med kommunens cykelvägar här.

Tar man med cykeln på bilen parkerar man förslagsvis i södra Tyringe eller i Finja. 


Lycka till önskar vi i Hässleholms OK!