Så funkar det

Startar 1 april och pågår till 4 november

Kort om hitta ut 

Hittaut är ett av Sveriges största friskvårdsprojekt och finns idag på närmare 75 orter med mer än 100 000 deltagare. Kartan och digital teknik står i fokus och målet är att aktivera och få fler människor att uppleva och upptäcka naturen.

Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser.  95% av deltagarna är nöjda och vill göra hitta ut nästa år igen i samma eller större utsträckning. 

Hittaut är för alla
Du kan hittaut tillsammans eller ensam. Du kan gå, cykla eller springa. Vissa checkpoints är ”hjulanpassade” och kan nås med exempelvis cykel, rullstol eller barnvagn. Hittaut är gratis och du kan hittaut hur du vill, när du vill och med vem du vill.

Att komma igång är enkelt. 
1. Skapa en inloggning på hittaut.nu eller på appen hittaut för att registrera checkpointkoderna. 

2.Kliv ut genom dörren och börja leta efter chechpoints, det finns alltid en nära dig.

Genom att registrera dig och koderna har du möjlighet att vinna priser. Du bidrar även till att arrangören kan fortsätta arrangera ett av Sveriges största friskvårdsprojekt.  

hittautappen.pngFakta hitta ut i Karlshamn

Kartan trycks i 25 000 exemplar och delas ut gratis till alla hushåll i Karlshamn i mitten av april och finns därefter även att hämta på våra utlämningsställen. Hittaut arrangeras av Stigmännen Karlshamns orienteringsklubb och drivs helt ideellt.


Kartan och checkpoints

Varje ring på kartan representerar en checkpoint, som ute i terrängen markeras med en hittaut-stolpe. Varje checkpoint har en specifik kod, som du kan registrera digitalt via webb eller app. Totalt kommer 180+ checkpoints att finnas att hitta. 

Du hittar en webbkarta och registrering här på hemsidan och fysiskt finns den gratis att hämta på flera platser- Här finns kartan

Tio stycken nya checkpoints släpps varje månad från juni-oktober. För mer detaljerad information om checkpointsen, se checkpointsbeskrivning Här kan du också läsa om Checkpoint nr 100 och våra hittaut-träningar!


Registrera dina checkpoints

När du tagit en checkpoint eller innan du går ut, kan du registrera en användare vilket du gör direkt här på hemsidan. Du kan då registrera checkpoints, se din och andras utveckling och är också med och tävlar om fina priser. Varje checkpoint du registrerar på hemsidan blir en lottsedel och du kan vinna priser. 

Mer om priser och vinstdragningar hittar du via vinstdragningar


FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM

facebook, instagram.png

@hittautkarlshamn


Hittautstolpen - den du letar efter

Varje checkpoints har en en hittaut-stolpe, dryga metern hög.På stolpen finns förutom hittaut-dekaler och ordningsnumret, även kodbokstäver som du ska notera. 

Hittaut Skövde

Fel på en checkpoint eller frågor?

Om en checkpoint saknas, är sönder eller har andra felaktigheter är vi tacksamma om ni rapporterar detta. På så vis kan vi snabbt åtgärda problemet och upprätthålla kvalitén. Du kontaktar oss via karlshamn@hittaut.nu

Våra partners