Så funkar det

OM HITTAUT KRISTIANSTAD

Hittaut är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion på samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser i kommunen. Den detaljerade kartan delas ut gratis till alla hushåll i Kristianstads kommun. Kartan finns även att hämta på ett antal utlämningsställen (se Här finns kartan) samt att se i hittaut-appen – det gör att även du som besökare i kommunen kan hittaut!

KARTAN OCH CHECKPOINTS

På kartan finns checkpoints markerade med en ring. Dessa har olika svårighetsgrader som anges med färg:

Grön = lätt. Kan nås med barnvagn, rullstol och cykel.
Blå = lätt/medel. Kan sitta lite längre in från stigen.
Röd = medelsvår. Sitter längre ut i terrängen och svårare att se med en gång.
Svart = svår. Våra klurigaste checkpoints som ligger längst ut i terrängen.
Gul = cykelcheckpoint. Dessa lämpar sig väl för en dagstur på cykel. Kartor finns endast på hemsidan och för egen utskrift, se Här finns kartan. De gula checkpointsen går även att se i hittaut-appen (ladda ned från Google play eller App store).

Med hjälp av kartan, och eventuellt gps, tar du dig fram till respektive checkpoint. För detaljerad information om checkpointsen, se Checkpointsbeskrivning.

Vill du veta mer om kartans färger och symboler? Läs här: Så funkar orientering

CHECKPOINTSLÄPP

Med första kartan får du ett antal checkpoints att leta efter. Senare under året släpper vi ytterligare checkpoints i nya områden. Vi meddelar här, på Facebook och på Instagram när det närmar sig.

HÄR KAN DU HÄMTA DIN KARTA

Alla i Kristianstads kommun får en karta i brevlådan men du kan även använda kartan i hittaut-appen. Om du hellre vill ha en i pappersformat går det att hämta en gratis på flera platser i kommunen. Se Här finns kartan för utlämningsställen.

HUR SER EN CHECKPOINT UT I VERKLIGHETEN?

Varje checkpoint är i terrängen markerad med en hittaut-stolpe som är upp till 1 meter hög. På stolpen finns, förutom hittaut-dekaler och ordningsnummer, en kod som du ska notera för att kunna registrera checkpointen på ditt användarkonto.

Chekcpointstolpe

REGISTRERA CHECKPOINTS OCH VINN

För att kunna registrera de checkpoints du har besökt behöver du skapa ett användarkonto. Du gör det här på hemsidan eller i appen. När du är inloggad kan du registrera checkpoints och se din och andras statistik. Koden du registrerar består av bokstäver. Exempel: Du tar dig till checkpoint 25. På hittaut-stolpen står det 25 (ordningsnummer) och bokstäverna "PK" (bokstavskoden). Bokstavskoden att registrera på checkpoint 25 är då "PK".

Varje checkpoint du registrerar blir en lottsedel och ju fler lottsedlar, desto större chans att vinna fina priser!

Våra partners