Så funkar det

Här beskriver vi först översiktligt hur hittaut fungerar. Därefter följer en mer detaljerad beskrivning under respektive rubrik.

Med hjälp av vår papperskarta eller kartan i hittautappen (finns på Google Play och App Store) letar du upp checkpoints som vi har placerat ut runt om i Kristianstads kommun. Varje checkpoint har en bokstavskod som ger dig chansen att vinna priser när du registrerar dem på ditt hittautkonto. Kontot skapar du här på hemsidan eller i hittautappen. Våra checkpoints är placerade på både lättillgängliga och kluriga ställen, vilket betyder att alla har möjlighet att besöka åtminstone någon – till fots, på cykel, och med barnvagn eller rullstol. 

Papperskartan delas ut gratis till alla hushåll i Kristianstads kommun, men den finns även att hämta på ett antal utlämningsställen i kommunen. Alla hittautorters kartor är tillgängliga i hittautappen.

KARTA OCH CHECKPOINT

På kartan (med kartan avses både papperskartan och den i appen) är varje checkpoint markerade med en ring och dess ordningsnummer. Checkpointsen har olika svårighetsgrader som anges med färgerna grön, blå, röd och svart i checkpointsbeskrivningen

Våra gula checkpoints (gulmarkerade i appen och benämns med cykel i checkpointsbeskrivningen) är så kallade cykelcheckpoints. Dessa vill vi såklart att du ska besöka med cykel! Kartor finns endast här på hemsidan för egen utskrift, men checkpointsen går också att se i appen. 

Med hjälp av kartan navigerar du dig fram till de checkpoints som du bestämt dig för att besöka. I appen kan du även få stöd av gps i ditt letande. Gå till Mina uppgifter i menyn i appen och välj "Använd gps-position på kartan". Kartan behöver därefter manuellt laddas om. Kom ihåg att även slå på gps:en i telefonen.

Vill du veta mer om kartans färger och symboler? Läs här Så funkar orientering

HUR SER EN CHECKPOINT UT I VERKLIGHETEN?

Varje checkpoint är i naturen markerad med en aluminiumstolpe som är upp till 1 meter hög. På stolpen finns en hittautdekal, ordningsnummer, och en bokstavskod (läst uppifrån och ned) som du ska notera för att kunna registrera checkpointen på ditt konto.

Checkpointstolpe


CHECKPOINTSLÄPP

Med första kartan får du ett antal checkpoints att leta efter. Senare under året släpper vi ytterligare checkpoints i nya områden. Vi meddelar på Facebook och Instagram när det närmar sig.

REGISTRERA CHECKPOINTS OCH VINN

För att kunna registrera de checkpoints du besöker behöver du skapa ett användarkonto. När du är inloggad, på hemsidan eller i appen, registrerar du checkpoints i kartvyn genom att klicka på en checkpoint och fyll i koden. I appen kan du också registrera i tabellvy. 

Varje checkpoint du registrerar blir en lottsedel och ju fler lottsedlar, desto större chans att vinna fina priser i våra utlottningar! Läs mer under Vinstdragningar.

Våra partners