Så funkar det

OM HITTAUT KRISTIANSTAD

Hittaut, som återkommer till Kristianstad 2019, är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser i kommunen. Den detaljerade kartan delas ut gratis till alla hushåll i Kristianstads kommun. Kartan finns även att hämta på ett antal utdelningsställen (se "Här finns kartan" i menyn ovan), samt att se i hittautappen – det gör att även du som besökare i kommunen kan hittaut!

KARTAN OCH CHECKPOINTS

På kartan finns checkpoints med olika svårighetsgrader:

 Grön = lätt. Kan nås med barnvagn, rullstol och cykel.

 Blå = lätt/medel.

 Röd = medelsvår.

 Svart = svår.

Med hjälp av kartan och/eller gps tar du dig fram till respektive checkpoint. För detaljerad information om checkpoints, se "Checkpointsbeskrivning" i menyn ovan.

Vill du veta mer om kartans färger och symboler? Läs här: Så funkar orientering

CHECKPOINTSLÄPP

Med första kartan får du ett antal checkpoints att leta efter. Senare under året släpper vi ytterligare checkpoints i nya områden. Vi meddelar här, och på Facebook och Instagram, så snart datumen är spikade.

HÄR KAN DU HÄMTA DIN KARTA

Alla i Kristianstads kommun får en karta i brevlådan, men du kan även använda kartan i hittautappen. Om du hellre vill ha en i pappersformat går det att hämta en gratis på flera platser i kommunen. Gå till "Här finns kartan" i menyn ovan för att se utdelningsställen.

HUR SER EN CHECKPOINT UT I TERRÄNGEN?

Varje checkpoint är i terrängen markerad med en hittautstolpe som är upp till 1 meter hög. På stolpen finns, förutom hittautdekaler och ordningsnummer, en kod som du ska notera för att kunna registrera checkpointen på ditt användarkonto.

Chekcpointstolpe

REGISTRERA CHECKPOINTS OCH VINN

För att kunna registrera de checkpoints du har besökt behöver du skapa ett användarkonto. Du gör det här på hemsidan eller i appen. När du är inloggad kan du registrera checkpoints och se din och andras statistik. Varje checkpoint du registrerar blir dessutom en lottsedel, och ju fler lottsedlar, desto större chans att vinna fina priser!

Våra partners