Så funkar det

Startar 1 april och pågår till 30 september

Kort om hitta ut 

Hitta ut är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus och som 2022 finns på ca 85 platser runt om i Sverige. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring i din kommun. Den detaljerade kartan med ett stort antal checkpoints delas ut gratis till hushåll i delar av Kungälv, Ytterby och andra delar av kommunen. Om du inte fått kartan i din brevlåda kan du hämta ut den på någon av våra utlämningsställen (se under fliken "Papperskarta"). Du väljer själv om du vill gå, springa eller cykla. 

Fakta Hitta ut i Kungälv

Kartan trycks i 10 000 exemplar och delas ut gratis. Har du inte fått den finns den att hämta på våra utlämningsställen. Hittaut arrangeras av Kungälvs orienteringsklubb och drivs helt ideellt.


Kartan och checkpoints

Totalt kommer det finnas 76 checkpoints att hitta under 2022. Checkpoints är uppdelade i olika svårighetsgrader enligt:

 Grön = lätt, ex nära stig

 Blå = lätt/medel, kan sitta lite längre från stigen 

 Röd = medelsvår, längre ut i terrängen och du kan behöva leta mer efter checkpointen

 Svart = svår, våra svåraste checkpoints som ligger längst ut i terrängen

Med hjälp av kartan och/eller GPS ska besöka respektive checkpoint. 

Du hittar en webbkarta och registrering här på hemsidan och fysiskt finns den gratis att hämta på flera platser, för hela listan se fliken "Papperskarta".

För mer detaljerad information om checkpoints, se fliken "Checkpointsbeskrivningar". 


Checkpointssläpp

Checkpoints på cykelkartan Kungälv-Romelanda släpps 1 maj 2021 (nr 16-30). 

Övriga checkpoints släpps 1 april 2022.


Registrera dina checkpoints

När du tagit en checkpoint eller innan du går ut, kan du registrera en användare vilket du gör direkt här på hemsidan. Du kan då registrera checkpoints, se din och andras utveckling och är också med och tävlar om fina priser. Varje checkpoint du registrerar på hemsidan blir en lottsedel och du kan vinna priser. Det är värdefullt att du registrerar dig, eftersom framtida bidrag från kommunen delvis bygger på antalet användare och utan bidrag kan vi inte genomföra projektet. 

Mer om priser och vinstdragningar hittar du via "vinstdragningar". 


Hittautstolpen - den du letar efter

Varje checkpoints har en en hittaut-stolpe, dryga metern hög. På stolpen finns förutom Hittaut-dekaler och ordningsnumret, även kodbokstäver som du ska notera. 

Hittaut Skövde

Fel på en checkpoint eller frågor?

Om en checkpoint saknas, är sönder eller har andra felaktigheter är vi tacksamma om ni rapporterar detta. På så vis kan vi snabbt åtgärda problemet och upprätthålla kvalitén. Du kontaktar oss via kungalv@hittaut.nu.

Våra partners