Så funkar det

Kort om hittaut 

Hittaut är ett folkhälsoprojekt med karta och modern teknik i fokus och som finns på 56 platser runt om i Sverige. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring din kommun. Den detaljerade kartan med ett stort antal checkpoints delas ut gratis till alla hushåll inom kartans område. Kartan finns även att hämta på ett antal utdelningsställen samt att se här på webben. 

Kartan och checkpoints 

På kartan finns checkpoints i olika svårighetsgrader.

  • Grön   = mycket lätt
  • Gul = lätt  
  • Röd    = medel
  • Svart   = svår

Checkpoints markerade med ett hjul kan nås med cykel, barnvagn och rullstol.

Med hjälp av kartan och/eller GPS besöks respektive checkpoint. 

Du hittar en webbkarta här på hemsidan och fysiskt finns den gratis att hämta på fyra platser runt om i stan. Kolla in vilka på den här sidan!

För mer detaljerad information och checkpoints, se Checkpointsbeskrivning

Checkpointssläpp

Vi kommer att släppa ytterligare checkpoints i tre omgångar under säsongen. De finns redan med på kartan, men kommer inte att aktiveras förrän 1 juli, 1 augusti respektive 1 september. På så sätt kommer det nya utmaningar till dem som redan hunnit hitta de flesta som släpps den 1 juni!

Dessutom kör vi i år ett försläpp även i år! Håll utkik!

Registrera dina checkpoints

När du tagit en checkpoint eller innan du går ut, kan du registrera en användare vilket du gör direkt här på hemsidan. Du kan då registrera checkpoints, se din och andras utveckling och är också med och tävlar om fina priser. Varje checkpoint du registrerar på hemsidan blir en lottsedel och du kan vinna priser.

Hittautstolpen - den du letar efter

Varje checkpoints har en en hittaut-stolpe, dryga metern hög. På stolpen finns förutom hittautdekaler och ordningsnumret, även kodbokstäver som du ska notera. 

Hittaut miljö Alingsås.jpg
Våra partners