Nyheter

Hittaut främjar folkhälsan!

Nyhet v 27 Nyhet v 27
Foto: Johan Bävman
Ett viktigt mål med hittaut Malmö är att främja människors hälsa och välmående genom att bidra till folkhälsomål 9 – ökad fysisk aktivitet. Ett annan viktig aspekt är att bidra till att skapa nya rörelsemönster i staden och där med möjliggöra för Malmöbor att upptäcka platser i sin närmiljö som en tidigare aldrig besökt. Kanske har du fått en ny favoritplats i Malmö?

 Hittills har totalt 35 000 kilometer promenerats, sprungits, cyklat eller rullats – en sträcka lika lång som från Malmö till Linköping! Vilket i sin tur påtalar att Hittaut är en uppskattad form av fysisk aktivitet, aktiviteten uppmanar till mer rörelse i vardagen på ett spännande sätt – utifrån varje individs förutsättningar. 

De checkpoints som har registrerats flest gånger är nummer 96 & 98 i Pildammsparken. Dessa finner du intill den härliga parken med de fina dammarna och skogsdungarna. Här kan du även passa på att testa de fina utegymmen som ligger i parken, eller varför inte prova på de två temalekplatserna som finns i parken – teaterlekplatsen och spindellekplatsen?  

Har DU tagit alla checkpoints i Pildammsparken?