Nyheter

Upptäck Malmös unika platser med hittaut

Test Test
Foto: Johan Bävman
Hittaut Malmö har nu varit igång i en knapp månad och vi har fått fortsatt positiv respons från er! Statistiken talar sitt tydliga språk – Pildammsstråket är det mest populära området att hittaut i, hittills. Men Oxie och Husie har också mycket att erbjuda, se därför till att ta er dit med!


I Oxie ligger Käglinge naturområde, ett riktigt guldkorn. Naturområdet är till ytan lika stort som hela Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken – tillsammans. Naturen präglas av mjuka kullar, skog, vattenytor och ängs- och betesmarker. Är du intresserad av djur och kanske närmare bestämt av grodor? Du kan faktiskt hitta hela nio av Sveriges totalt fjorton grodarter i Käglinge. Är du mer intresserad av fågel- och växtlivet? Då hittar du ett rikt sådant här.


Passa på att kombinera din hittaut upplevelse tillsammans med en härlig picknik i området. 

Vilken checkpoint blir din favorit i Oxie?
 
Husie mosse i Husie är precis som namnet antyder, ett område med våtmark. I den gamla mossen schaktade man år 1997 bort såväl växtlighet som dybotten och skapade en 3,8 hektar stor och två meter djup sjö med öar och buktande stränder. Man sparade massan som grävdes upp och använde detta till att skapa en magisk utsiktsplats över sjön. Runt utsiktsplatsen och sjön finns en stig där den lyhörda kan lyssna till härlig fågelsång men även upptäcka olika fjärilsarter, framför allt såhär års. Detta går hand i hand med aktiviteten hittaut och garanterar en härlig upplevelse för alla i familjen!


Och psst… checkpoint nummer 24 och 20 är två favoriter som ni inte får missa!


Pildammstråket
Pildammsparkens speciella historia och starkt neoklassicistiska utformning gör den unik bland Nordeuropas parker. Utformningen av parken har skett i olika etapper och påbörjades i början av 1900-talet, det senaste tillskottet kom år 2009 – ljussatta fontäner, ackompanjerade av musik. Passa på att hittaut kring Pildammsstråket och upplev ljusshowen. Ljusshowen visas mitt i stora dammen varje halvtimme efter solnedgången. Sista ljusshowen startar kl. 01:00.


Kom ihåg att:

  • Var varsam med naturen när ni samlar checkpoints.
  • Skulle du upptäcka att en checkpoint inte finns på angiven plats, kontakta oss på följande e-postadress så vi kan åtgärda detta: malmo@hittaut.nu