Arrangörer och kontakt

Tjalve IF, OK Denseln, OK Kolmården, NAIS, Matteus SI

Orientering är en är en sport för såväl elit som motionär, och det är också något för alla som gillar uteliv och natur. Oavsett vilken ambition du har är du välkommen till orienteringsklubbarna i Norrköping. Förutom god gemenskap erbjuds åretruntarrangemang såväl inom respektive klubb, som gemensamt i Norrköpingsområdet, i form av träningar och tävlingar. Tycker du att orientering är kul och vill prova en ”riktig” bana? Under sommarhalvåret arrangerar Norrköpingsklubbarna gemensamt träningstävlingar en gång i veckan. Det går att anmäla sig på plats du väljer själv både längd och svårighetsgrad.

Hittaut arrangeras av de fem norrköpingsklubbarna Tjavle IF Norrköping, NAIS Orientering, OK Kolmården, OK Denseln
och Matteus SI Orientering. På våra hemsidor finns alltid aktuell information om vad som är på gång i våra föreningar.

http://www.tjalve.nu/

www.denseln.se/

okkolmarden.com/

idrottonline.se/NAISOK-Orientering/

idrottonline.se/MatteusSI-Orientering/

Hitta vidare

Tycker du att det är kul att hitta checkpoints och vill hitta vidare? Här kommer förslag på fler tillfällen att leta efter checkpoints (eller kontroller)

  • Naturpasset

Naturpassområdena är utvalda för att ge dig en fin naturupplevelse och genom att det finns olika svåra kontroller ger det en bra utmaning för alla. Kontrollerna sitter vanligtvis ute från april till och med oktober och du kan besöka dem när som helst och hur som helst, till gå, springa och till och med cykla till en del. Förutom rolig hjärnaktivitet får du frisk luft och motion, vilket bidrar till bättre hälsa och ökat välbefinnande. Du behöver inga förkunskapskrav utan det enda som krävs är lite tid, nyfikenhet och vilja. Via orientering.se (välj Hitta orientering och bocka för Naturpasset) kan du söka efter alla de 400 naturpass som finns utspridda över hela Sverige.

  • NOK-träningar och ungdomsserien

NOK står för Norrköpings orienteringsklubbar och arrangerar gemensamma träningar under sommarhalvåret. Anmälan sker på plats och det är öppet för alla. Arrangemangen finns med i tävlingskalendern på https://eventor.orientering.se/Events när man väljer Alla tävlingar (inkl. när- och klubbtävlingar) 

  •  Träna orientering med en klubb
Ta kontakt med din närmsta orienteringsklubb om du vill träna med oss. Vi har medlemmar i alla åldrar och en härlig sammanhållning både inom klubbarna och gemensamt i distriktet. På våra hemsidor finns information, scheman och kontaktuppgifter om du vill orientera med oss. Vi ordnar nybörjarkurser, olika rekryteringsevenemang och roliga klubbtävlingar. 
  • Prova på en orienteringstävling!

På de flesta tävlingar finns det som kallas Öppna klasser eller Direktanmälan. Det innebär att man anmäler sig på plats och får välja en bana på sin egen nivå. I öppen klass tävlar du mot alla andra löpare som valt samma bana. På tävlingar använder vi oftast SI-pinnar för tidtagning och en sådan kan man hyra för tävlingen när man anmäler sig. Aktuella tävlingar hittar du på https://eventor.orientering.se/Events

Kontakt

Har du frågor eller funderingar tveka inte att ta kontakt via anita@tjalve.nu eller norrkoping@hittaut.nu


Våra partners