Statkraft Sverige AB Frösö Park Fastighets AB Frösö Park Hotel Naturkompaniet LRF Konsult Safety Solutions Jonsereds AB OL Skogsinventering AB Jemtbil Kungsleden AB
-->

Så funkar det

Startar under vårsäsongen 2018

Kort om hittaut 

Hittaut är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus och som finns på ca 32 platser runt om i Sverige. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring din kommun. Den detaljerade kartan med ett stort antal checkpoints delas ut gratis till alla hushåll inom kartans område. Kartan finns även att hämta på ett antal utdelningsställen samt att se här på webben. 

Kartan och checkpoints 

På kartan finns checkpoints i olika svårighetsgrader.

  • Grön   = mycket lätt     (nås med cykel, barnvagn, rullstol)
  • Blå = lätt  
  • Röd    = medel
  • Svart   = svår

Med hjälp av kartan och/eller GPS ska du besöka respektive checkpoint. 

Information om var du hittar hittautkartan för Östersund 2019 kommer inom kort. 

För mer detaljerad information och checkpointsen, se "checkpointsbeskrivning" via menyn ovan eller via denna länk

Checkpointssläpp

Datum för släpp under 2019 kommer snart. Se ytterligare information om släppen under "checkpointsbeskrivning".


Registrera dina checkpoints

För att registrera en checkpoint behöver du registrera ett konto på dator eller via mobilapp. Det gör du bäst innan du börjar med ditt Hittautpass. Med mobil kan du registrera dina tagna checkpoints direkt, och om du inte använder mobil skriver du upp checkpointnummer och kodbokstav på ett papper som du tar med och registrerar via dator när du kommer hem. Förutom att registrera checkpoints kan du se din och andras utveckling och är också med och tävlar om fina priser. Varje checkpoint du registrerar på hemsidan blir en lottsedel som du kan vinna priser på. 

Det är värdefullt att du registrerar dig, eftersom framtida bidrag från Östersunds kommun och våra sponsorer delvis bygger på antalet användare och utan bidrag kan vi inte genomföra projektet.

Bland de som besöker och registrerar minst 200 checkpoints lottar vi i början av november 2018 ut en Samsung S9.

Hittautstolpen - den du letar efter

Varje checkpoints har en en hittaut-stolpe, knappt metern hög. På stolpen finns förutom hittautdekaler och ordningsnumret, även kodbokstav som du ska notera. Under kommande år kommer vi även ha reflexer på stolpen, för dig som vill hitta ut när det är mörkt.

Hittaut miljö Alingsås.jpg
Våra partners