Så funkar det

Kort om hittaut 

Hittaut är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus och som finns på ca 32 platser runt om i Sverige. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring din kommun. Den detaljerade kartan med ett stort antal checkpoints delas ut gratis till alla hushåll inom kartans område. Kartan finns även att hämta på ett antal utdelningsställen samt att se här på webben. 

Kartan och checkpoints 

På kartan finns checkpoints i olika svårighetsgrader.

  • Grön   = mycket lätt    
  • Blå = lätt  
  • Röd    = medel
  • Svart   = svår
  • Vissa checkpoints är också markerad med hjul och kan nås med cykel, barnvagn och rullstol. (Tänk på att följa lokala trafikföreskrifter. Cykel får till exempel inte framföras på vissa av kommunen anlagda motionsspår)

Med hjälp av kartan och/eller GPS ska du besöka respektive checkpoint. 

Du hittar utlämningsställen samt kartor för nedladdning här på hemsidan

För mer detaljerad information och checkpointsen, se "checkpointsbeskrivning" via menyn ovan eller via denna länk

Registrera dina checkpoints och vinn priser!

För att registrera en checkpoint behöver du registrera ett konto på dator eller via mobilapp. Det gör du bäst innan du börjar med ditt Hittautpass. Med mobil kan du registrera dina tagna checkpoints direkt, och om du inte använder mobil skriver du upp checkpointnummer och kodbokstav på ett papper som du tar med och registrerar via dator när du kommer hem. Förutom att registrera checkpoints kan du se din och andras utveckling.

Du som registrerar checkpoints via hemsidan eller appen är automatiskt med och tävlar om priser! Varje checkpoint du registrerar motsvarar en lott i våra vinstdragningar. Ju fler checkpoints du registrerar, desto större chans har du alltså att vinna.

Så registrera så många checkpoints du orkar, och tipsa vänner, arbetskamrater ja alla som du känner, att göra detsamma. Lycka till!

Det är värdefullt att du registrerar dig, eftersom framtida bidrag från Östersunds kommun och våra sponsorer delvis bygger på antalet användare och utan bidrag kan vi inte genomföra projektet.

Hittautstolpen - den du letar efter

Varje checkpoints har en en hittaut-stolpe, knappt metern hög. På stolpen finns förutom hittautdekaler och ordningsnumret, även kodbokstav som du ska notera. Det finns även reflexer på stolpen, för dig som vill hitta ut när det är mörkt.

Hittaut miljö Alingsås.jpg


Undrar du över något? 

Klicka här för vanliga frågor och svar eller kontakta oss via ostersund@hittaut.nu

Våra partners