Nyheter

23 maj startar årets Hittaut-projekt

Hittaut är Ovanåkers största friskvårdsprojekt där du som deltagare kan leta checkpoints i din närmiljö. Du får motion på ett nytt sätt - samtidigt som du upptäcker nya platser. Förra året arrangerades Hittaut i Ovanåkers kommun för första gången och då lockades hela 1040 personer ut i naturen, med karta, gps eller smartphone. Den 23 maj släpper vi årets karta. Kom och hämta den på vår invigning kl 12 vid Crosscontrol, Alfta.
Mellan den 23:e maj och 7:e oktober finns 110 checkpoints utplacerade i Ovanåkers kommun. Stolparna är försedda med varsin hemlig kod, vilka deltagarna kan registrera in via app eller hemsida. Arrangerande klubbarna Alfta-ÖSA OK och Edsbyns OK har inför året karterat en del nya områden, samt valt ut 110 helt nya platser för att placera checkpoints på.

En stor nyhet för året är att Viksjöfors kommer med på kartan. Dessutom har kartan i Edsbyn utökats till att nu även innefatta Lillbo och Gårdtjärnsberget. Alfta-kartan blir delvis ny där den i år sträcker sig österut till och med Runemo och så blir det ett nytt utflyktsmål i form av Röstabo.

Projektet pågår till och med den 7 oktober. Du kan börja när som helst under denna tid och det finns inga krav på att ta ett visst antal checkpoints. Många väljer att promenera, men det går såklart bra att springa eller cykla.

Hämta en karta gratis för att komma igång!

Kartan är nyckeln till att komma igång, och den finns att hämta gratis i ställ på affärer, turistbyrån eller kommunens bibliotek. Du som bor i Ovanåkers kommun får dessutom kartan som bilaga till nästa nummer av Fördel Edsbyn-Alfta som kommer ut i början av juni. Det går också bra att ladda ner appen Hittaut eller använda den mobila hemsidan och får då tillgång till kartan digitalt i sin telefon. Man behöver egentligen inga förkunskaper – utan kan lära sig under tiden man håller på.
ovanaker invigning

Välkomna på invigning 23 maj!

Vill du har kartan först av alla? Då behöver du komma till projektets invigning den 23 maj kl 12.00 vid Crosscontrol, Alfta industricenter. Där delas kartor ut, samt invigningstal och chans att få mer information från arrangörerna. Välkomna!

FAKTA HITTAUT OVANÅKER

Hittaut är ett friskvårdsprojekt som finns på 32 orter i Sverige.
Arrangeras i Ovanåker av Edsbyns OK och Alfta-ÖSA OK
110 checkpoints placeras ut i Ovanåkers kommun
6 extra checkpoints kommer släppas under hösten
Projektet pågår mellan 23 maj - 7 oktober
Gratis och öppet för alla - oavsett ålder
De lättaste checkpointen är hjulanpassade och tillgängliga för alla
Chans att vinna fina priser för varje registrerad checkpoint

Mer info om projektet finns på hittaut.nu/ovanaker

hittaut ovanaker karta