Nyheter

Hittaut 2022 är igång!

Det har blivit dags att åter igen dra igång en ny Hittaut-säsong i Ovanåkers kommun. Den sjätte i ordningen! Projektet som titulerar sig som kommunens största friskvårdsprojekt lever verkligen upp till devisen och förra året blev det en kraftig ökning och deltagarrekord med nästan 2000 deltagare. Vi hoppas såklart på något liknande i år!

För att komma igång behöver du antingen hämta vår papperskarta - se nedan - eller använda vår app - Hittaut! Både papperskarta och app är gratis precis som tidigare år! 

Kom ihåg att registrera dina checkpoints på ditt konto så har du möjlighet att se din utveckling, jämföra dig mot andra i våra topplistor samt samla poäng till ditt företag eller din skolklass! Dessutom får du varje månad fina vinstchanser!

Lycka till i jakten på checkpoints!

kartor


Hämta din karta - den är gratis!

Samma dag som Hittaut startar den 28 april 2022 går det även att börja hämta den stora, detaljerade, tryckta kartan. Den finns gratis att hämta i våra ställ (se bild ovan).

Tar kartorna slut någonstans? Hör av dig till ovanaker@hittaut.nu så kan våra arrangörer fylla på fler så snart som möjligt.

Gillar du vår karta? Stötta gärna med ett bidrag!

Även om kartan är gratis tar våra ideella arrangörer gärna emot ett bidrag för att kunna fortsätta rita nya kartor och områden till kommande år.

SWISHA gärna ett valfritt belopp till 123 113 25 21. Märk betalningen med Hittaut


översikt ovanåker

Navigera till våra totalt 125 checkpoints och upptäck lika många platser. Kanske hittar du ett nytt smultronställe, en vacker skog som skänger lugn eller bara en vacker utsikt. 

Precis som tidigare år har vi valt ut lite nya kartområden. Årets nyheter är Skålsjögården, Trollagrop, Finnstuguströmmen och så Stafsberg. Dessutom har kartorna kring både Alfta och Edsbyn uppdaterats och bjuder på en del tätortsnära utmaningar där många även går att ta med cykel.

CHECKPOINTS FÖR ALLA!

Börja med de gröna checkpointsen. De är enklast och går allt som oftast att nå med cykel, barnvagn eller rörelsefordon. De blå checkpointsen sitter lite på sidan av stigen och bjuder in till att upptäcka skogen lite mer. Röda och svarta lite längre ut i terrängen och kräver lite mer orienteringsförmåga - perfekt när du blivit varm i kläderna. 

OBS! De 10 checkpointsen på Stafsbergs-kartan släpps först den 1 juni!

De flesta av våra chekcpoints, 115 stycken, sitter ute mellan 28 april och 2 oktober. 

10 stycken vid Stafsbergsstugan släpps först den 1 juni. Detta beror på att det fortfarande finns snö kvar i skogen, samt att vägarna dit inte är farbara pga tjällossning. 


Voxnadalen

Tänk på detta när du är ute på Hittaut!

Vi påminner om lite vett och etikett såhär i början av Hittaut-säsongen! Tänk på att du är gäst i naturen och att inte störa - inte förstöra!

Hittaut är ett friskvårdsprojekt och därför är det av största vikt att du som deltagare inte använder bilen mer än nödvändigt. Parkera på angivna platser på kartan och ta dig därifrån vidare per fot eller cykel.