Nyheter

Resultat i våra friskvårdsutmaningar 2020

Ytterligare ett rekordår för Hittaut Ovanåker har summerats med otalt 1838 aktiva deltagare som tillsammans tagit över 66000 checkpoints. En bidragande orsak är den positiva respons vi fått från företag och skolklasser som deltagit flitigt i vår Företagsutmaning och vår Skolutmaning.

Skolutmaning 2020

Skolutmaning 2020 Ovanåker

En viktig målgrupp för Hittaut Ovanåker är kommunens skolelever. Här har man satsat på att genomföra en Skolutmaning där de fem flitigaste klasserna varit med i en utlottning av 3000 kronor till klasskassan som Alfta Lions donerat. Dessutom har fina priser skänkts av ICA Alftahallen, Ekmans, LF Samhällsfond och AEFAB. Bland de fem flitigaste klasserna har priserna lottats ut och de som hade turen att vinna årets högvinst blev även de som tagit flest checkpoints -  Alftaskolans klass 2, Sirius/Vega (på bilden ovan). 

skolutmaningen2020-slutställning

I resultatlistan ser ni deltagande klasser 2020. Klasserna har själva fått anmäla intresse om att vara med och har sedan kunnat samla poäng till klassen genom att hitta och registrera checkpoints - både på skoltid och sin fritid. 

Vi tackar alla skolungdomar som deltagit flitigt samt våra prissponsorer, Alfta Lions och LF Samhällsfond för stödet! 

Och du - anmäl er klass redan nu till nästa års Skolutmaning! Det är helt gratis och det enda ni behöver göra är att maila ovanaker@hittaut.nu (en förälder eller lärare kan anmäla klassen). Tillsammans kan vi få fler barn i rörelse!


skolutmaningaffisch20

Företagsutmaning 2020

En annan stor del i Hittaut-projektet är den Företagsutmaning som genomförts. Här har 100-tals anställda vid olika företag och avdelningar tävlat mot varandra om att hitta flest checkpoints. För att göra tävlingen intressant för både stora och små företag finns det två olika "klasser" - dels de som tagit flest checkpoints tillsammans och även de som haft högst snitt bland sina anställda (krav på minst 5 aktiva anställda). 


Flest checkpoints totalt - grattis Ovanåkers kommun

Varje checkpoint som företagets anställda registrerat in har gett en poäng till företaget eller arbetsplatsen. Detta har i sin tur genererat nedanstående topplista som fungerat som en extra morot under projektets gång, samt även fungerar som en resultatlista - där vi kan konstatera att Ovanåkers kommun har gått segrande ur denna strid. 

företag20-1


Högst snitt / anställda - grattis Nefab

I klassen med högst snitt har således totalen delats på antalet aktiva deltagare för företaget, vilket ger en lite annan topplista. Här har endast de företag med minst 5 aktiva räknats in. Återigen kan vi se att det är Nefab som tagit flest checkpoints / anställd som är med i Hittaut-projektet. 


företag-snitt20


Grattis Ovanåkers friskaste företag

Segrare, tillika titulerade Ovanåkers friskaste företag, Ovanåkers kommun i klassen flest tagna checkpoints och Nefab i klassen högst snitt/anställda. 

företag20-vinnare


Haka på 2020!

Till 2020 kommer vi återigen arrangera en Företagsutmaning samt kora Ovanåkers friskaste företag. Denna tävling ingår som en del i samarbetet med våra silver-, guld- och huvudpartners - men det går såklart även bra att endast anamma vår friskvårdsutmaning också. 

Det unika med Hittaut som en friskvårdsaktivitet är att alla kan vara med! Oavsett hur atletisk man är eller hur arbetsförd man är. Ett postivit sätt att inkludera även föräldraledig och sjukskriven personal. 

Nyfiken på att veta mer? Eller vet ni redan nu att ni vill haka på? Hör av er på en gång till ovanaker@hitttaut.nu, 070-4254794 (Andreas). Senast 1/3 behöver vi er anmälan inför 2021 års projekt! 


företag-20-2