Nyheter

Sommarlovstips

sommarlovstipsnyhet sommarlovstipsnyhet
Tips om vad som passar bra att göra nu sista veckan på sommarlovet, eller under sköna sensommarkvällar och helger framöver.
Vad ska du göra sista vekan på sommarlovet? Vi har några tips om vad du kan hitta på innan skolan startar eller under förhoppningsvis flera sköna sommarkvällar och helger framöver.

TARZANS HEMLIGHET - spännande skattjakt för alla barn!

tarzanshemlighet

Vid checkpoint nr 1 hittar ni Tarzanbanan som nu uttökas med en skattjakt - Tarzans hemlighet. Sommarlovskul för alla barn!

Intill Tarzanabanan har vi satt ut en bana med fem kontroller där alla barn får lösa kluriga uppgifter som till slut bildar ett lösenord. Har du rätt lösenord får du del av Tarzans skatt (en gång per barn).

Skattjakten är gratis! Kartan till Tarzans hemlighet lånas på Alfta Camping mellan kl 15-18, alla dagar fram till 31 augusti.

Tarzanbanan är som vanligt tillgänglig dygnet runt. Ps. Utbyggnation pågår och är snart klar.BESÖK HÄLSINGEGÅRD OL-ANDERS

olanders

Vid checkpoint nr 12 i Alfta ligger vårt turistcenter vid hälsingegård Ol-anders. Här finns massor att göra för både stora och små!

Emigrantmuseum med intressant historia samt roliga inslag för barnen, pysselhörna, café med självservering, ÖSA-museum, skattjakt, lekar mm mm. Dessutom kunnig personal som hjälper dig vidare om du vill ha fler tips på saker att göra i Ovanåkers kommunn i sommar!

Ta med släkt och vänner för ett eller flera besök! #hittaut #hittautovanåker #ovanåker #tyckeromovanåker #woxnadalen @alftacamping @ Hälsingegård Ol-Anders i Alfta


Sommarängar och snehagar i Roteberg

sommarlovstipsnyhet

Just nu är det en fantastisk tid att Hittaut i skog och mark. Naturen står i full blom och det doftar fantastiskt längs de nytramapde Hittaut-stigarna som uppstått hör och där. Ett bra exempel på en runda med höga naturvärden, genom trevlig kulturmark är Roteberg (västra delen på Kygelvallskartan).

Parkera vid Rotebergs skola och gå den ca 2 km långa rundan med 8 checkpoints på vägen. Du kommer se massor av olika blommor och växter på vägen! Kanske ta med en flora och lör dig några nya? Glöm inte fikakorgen och gott sällskap!

kygelvallenkartabarn

Och du - kom ihåg att respektera tomtmark (hemfridzonen), hagar med djur, fridlysta växter samt odlad mark! Osäker på vad som gäller? Inte störa - inte förstöra är huvudregeln! Läs gärna på mer om allemansrätten.


KYGELVALLEN

mtbkygel

Vid checkpoint 61 finns aktiviteter för alla. Vid omtyckta och välskötta motionsanläggningen Kygelvallen finns MTB-banor för stora, teknikbana och hinder för små cyklister, utegym, leder och spår för löpning och vandring, ett volleybollnät/plan, utegym och så massor utav checkpoints!

Ett trevligt utflyktsmål oavsett väder med andra ord...


HITTAUT TILL HÄSBO

häsbosjön

En av årets höjdpunkter är våra 15 checkpoints vid Häsbosjön! Här bjuds ni på en unik natur och geologi, kombinerat med vackra vyer över sjön och en intressant kulturhistoria med många lämningar.

Hela området är lättillgängligt då Eggaspårets vandrings- och mtb-led går genom området och knyter ihop alla checkpoints på ett fint sätt. Totalt finns 22 km mtb-led och 30 km cykel längs Eggaspåret för den som vill ha mer motion än bara Hittaut.

häsboskog

En riktig pärla på Alfta Finnskog som ni inte får missa!

Kanske Sveriges vackraste Hittaut-område? Och troligtvis också en av de finaste mtb-lederna häromkring.