Nyheter

Vinnare friskvårds- och företagsutmaning 2022

hittaut_ovanåker hittaut_ovanåker
Årets hittautsäsong är över och vi har utsett vinnare i vår friskvårds- och företagsutmaning. Inget deltagarrekord i år efter två galna corona-år där det kändes som att "alla" körde Hittaut. Men ändå fortsatt högt intresse och en bidragande orsak är den positiva respons vi fått från företag som anammat vår friskvårdsutmaning.

FÖRETAGSUTMANING 2022

En stor del i Hittaut-projektet är den Företagsutmaning som genomförts. Här har 100-tals anställda vid olika företag och avdelningar tävlat mot varandra om att hitta flest checkpoints. För att göra tävlingen intressant för både stora och små företag finns det två olika "klasser" - dels de som tagit flest checkpoints tillsammans och även de som haft högst snitt bland sina anställda (krav på minst 5 aktiva anställda). 


FLEST CHECKPOINTS TOTALT - GRATTIS SVENSKA FÖNSTER

friskvård-alla

Varje checkpoint som företagets anställda registrerat in har gett en poäng till företaget eller arbetsplatsen. Detta har i sin tur genererat nedanstående topplista som fungerat som en extra morot under projektets gång, samt även fungerar som en resultatlista - där vi kan konstatera att Svenska Fönster har gått segrande ur denna strid där Ovanåkers kommun tidigare dominerat stort. Grymt bra jobbat!

Topplista alla checkpoints (på alla orter - inte bara Ovanåkers kommun)

 1. Svenska Fönster AB 3168
 2. Ovanåkers kommun 2885
 3. AEFAB 1306
 4. G-MAN Tools 810
 5. Alfta/Edsbyn Hälsocentral 713
 6. Fria förskolan Framtiden 524
 7. Lampspecialisten.se 455
 8. Nefab 417
 9. Alftaprodukter 251
 10. Spiragården 141

Årets stjärnskott är AEFAB som gjort en rejäl uppryckning mot tidigare år - riktigt roligt att se!

HÖGST SNITT / ANSTÄLLDA - GRATTIS G-MAN TOOLS

friskvård-snitt

I klassen med högst snitt har således totalen delats på antalet aktiva deltagare för företaget/organisationen, vilket ger en lite annan topplista. Här har endast de företag med minst 5 aktiva räknats in. 

I år är det G-MAN TOOLS som haft bäst snitt checkpoints / anställd som är med i Hittaut-projektet. 

Topplista snitt checkpoint/anställda (alla Hittaut-orter):

 1. G-Man tools 101
 2. Alfta/Edsbyn Hälsocentral 65
 3. Nefab 60
 4. Fria förskolan Framtiden 58
 5. Ovanåkers kommun 52
 6. Svenska Fönster AB 43
 7. Alftaprodukter 42
 8. AEFAB 40
 9. Spiragården 18

Vi säger återigen grattis till Svenska fönster och G-MAN Tools som kan titulera sig Ovanåkers friskaste företag 2022!

Till 2023 kommer vi återigen arrangera en Företagsutmaning samt kora Ovanåkers friskaste företag/organisation. Denna tävling ingår som en del i samarbetet med våra silver-, guld- och huvudpartners - men det går såklart även bra att endast anamma vår friskvårdsutmaning också. 

Det unika med Hittaut som en friskvårdsaktivitet är att alla kan vara med! Oavsett hur atletisk man är eller hur arbetsförd man är. Ett postivit sätt att inkludera även föräldraledig och sjukskriven personal. 

Nyfiken på att veta mer? Eller vet ni redan nu att ni vill haka på? Hör av er på en gång till ovanaker@hitttaut.nu, 070-4254794 (Andreas). Senast 1/3 behöver vi er anmälan inför 2023 års projekt! 

Haka på vår friskvårdsutmaning 2023 ni också!