Upptäck Ovanåkers kommun

⇦ Tillbaka

Välkommen att hittaut ut i Ovanåker!

Ovanåker logo

I Ovanåkers kommun finns en spännande kontrast mellan flera attraktioner med höga kulturvärden såsom Världsarvet Hälsingegårdar och naturupplevelser med allt från björnskådning till fiske och leder/trekking.

2012 utsågs Hälsingegårdarna till Sveriges senaste världsarv. Det världsunika med gårdarna är att hälsingebönderna byggde fler och större rum för fester än bönderna gjorde i resten av världen. I Hälsingland finns fler bevarade dekorerade interiörer än någon annanstans.

Vi har ett starkt föreningsliv med stort engagemang och föreningarna är drivande i att arrangera evenemang inom idrott, kultur och andra årliga publika evenemang.

För att vara en relativt liten kommun till invånarantalet så har vi en mångfald av arenor och anläggningar. Vi har bland annat flera skid- och motionsspår, tennisbanor, två simhallar, sporthallar, ridhus, bandyhall, bikepark, multipark, slalombacke och vandringsleder. Sveriges första inomhushall för bandy byggdes i Edsbyn mycket tack vare invånarnas engagemang.

www.edsbyn-alfta.se samlas olika evenemang och aktiviteter att göra i Edsbyn-Alfta med omnejd

www.ovanaker.se kan du läsa mer om Ovanåkers kommun

Välkommen du också!

Ovanåkers kommunFoto: Thomas Lundman