Så funkar det

Startar 17 juni och pågår till sista oktober

Kort om hitta ut 

Hitta ut är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus och som finns på ca 20 platser runt om i Sverige. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring din kommun. Den detaljerade kartan med ett stort antal checkpoints delas ut gratis till alla hushåll inom kartans område. Du väljer själv om du vill gå, springa eller cykla till checkpointsen. 95% av deltagarna är nöjda och vill göra hitta ut nästa år igen i samma eller större utsträckning. 

Kartan och checkpoints

Totalt kommer det finnas XX checkpoints att hitta under 2016. Checkpointsen är uppdelade i olika svårighetsgrader enligt:

 Grön = lätt, kan nås med barnvagn och rullstol

 Blå = lätt/medel, kan sitta lite längre från stigen 

 Röd = medelsvår, längre ut i terrängen och du kan behöva leta mer efter checkpointen

 Svart = svår, våra svåraste checkpoints som ligger längst ut i terrängen

Med hjälp av kartan och/eller GPS ska besöka respektive checkpoint. 

Du hittar en webbkarta och registrering här på hemsidan och fysiskt finns den gratis att hämta på flera platser, för hela listan se Här finns kartan.

För mer detaljerad information och checkpointsen, se checkpointsbeskrivning  via menyn. 

Registrera dina checkpoints

När du tagit en checkpoint eller innan du går ut, kan du registrera en användare vilket du gör direkt här på hemsidan. Du kan då registrera checkpoints, se din och andras utveckling och är också med och tävlar om fina priser. Varje checkpoint du registrerar på hemsidan blir en lottsedel och du kan vinna priser. Det är värdefullt att du registrerar dig, eftersom framtida bidrag från kommunen delvis bygger på antalet användare och utan bidrag kan vi inte genomföra projektet. 

Mer om priser och vinstdragningar hittar du via vinstdragningar

Hittautstolpen - den du letar efter

Varje checkpoints har en en hittaut-stolpe, dryga metern hög.På stolpen finns förutom hittaut-dekaler och ordningsnumret, även kodbokstäver som du ska notera. Det finns även reflexer på stolpen, för dig som vill hitta ut när det är mörkt.

Checkpointstolpe2.jpeg

Fel på en checkpoint eller frågor?

Om en checkpoint saknas, är sönder eller har andra felaktigheter är vi tacksamma om ni rapporterar detta. På så vis kan vi snabbt åtgärda problemet och upprätthålla kvalitén. Du kontaktar oss via rattvik@hittaut.nu

Våra partners