Så funkar det

Om hittaut Sandviken

Hittaut i Sandviken är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser i kommunen. Den detaljerade kartan är gratis till alla . Kartan kommer att delas ut till alla hushåll som finns med på kartan och är helt gratis. Kartan finns även att hämta på ett antal utdelningsställen (se nedan), samt att se i hittautappen – det gör att även du som besökare i kommunen kan hittaut! 

Kartorna finns även för nedladdning (.pdf) längre ner på denna sida.

Sandviken Hittaut 2020 Utlämningsställen.JPG


Upplägget kring hittaut

Hittaut är en form av orientering som passar alla. Leta checkpoints i din närmiljö, få motion samtidigt som du hittar nya berikande platser. Skapa ett konto här på hemsidan eller appen. Ge dig ut i din närmiljö och hitta koderna till checkpointsen som du sedan registrerar online. 

KARTAN OCH CHECKPOINTs

På kartan finns checkpoints med olika svårighetsgrader:

 Grön = lätt. Kan nås med barnvagn, rullstol och cykel.

 Blå = lätt/medel.

 Röd = medelsvår.

 Svart = svår.

Med hjälp av kartan och/eller gps tar du dig fram till respektive checkpoint. 

För detaljerad information om checkpoints, se här: Hittaut Sandviken 2020 Checkpointbeskrivning.pdf

Vill du veta mer om kartans färger och symboler? Läs här: Så funkar orientering

Hittaut Sandvikens kartor för nedladdning:

HUR SER EN CHECKPOINT UT I TERRÄNGEN?

Varje checkpoint är i terrängen markerad med en hittaut-stolpe som är upp till 1 meter hög. På stolpen finns, förutom hittaut-dekaler och ordningsnummer, en kod som du ska notera för att kunna registrera checkpointen på ditt användarkonto. Det finns även reflexer på stolpen för dig som vill hittaut när det är mörkt.

Chekcpointstolpe

REGISTRERA CHECKPOINTS OCH VINN

För att kunna registrera de checkpoints du har besökt, behöver du skapa ett användarkonto. Du gör det här på hemsidan eller i appen. När du är inloggad kan du registrera checkpoints och se din och andras statistik. Varje checkpoint du registrerar blir dessutom en lottsedel, och ju fler lottsedlar, desto större chans att vinna fina priser!

Det är värdefullt för oss att du registrerar dig eftersom det gör det möjligt för oss att fortsätta driva detta friskvårdsprojekt.


Våra partners