Friskvårdsutmaningen

Utmana kollegerna i att leta checkpoints!

Hittaut är en optimal friskvårdsaktivitet för er organisation! Genom att kombinera orientering med modern teknik skapar Hittaut en skattjakt i naturen. Jakten efter nya checkpoints att registrerar bidrar till att aktivera era medarbetare fysiskt, men också i logiskt tänkande när de med hjälp av den fysiska eller digitala kartan ska Hittaut.

Kvinna läser kartan

”Bra och kul initiativ! Var väldigt populärt på min arbetsplats, även bland de som hade dåliga erfarenheter från skolidrottens orientering”
Välj själv vilken nivå du vill delta på

Med Hittaut kan alla anställda delta oavsett vilken nivå de vill motionera på. Svårighetsgraden på våra checkpoints spänner sig från enkla checkpoints inne i stadskärnan till kluriga placering i skogen. Många av våra checkpoints är även tillgänglihetsanpassade och cykelvänliga. Det är upp till deltagaren att välja om de vill promenera, springa eller cykla, ensam eller tillsammans med andra dygnet runt mellan 1 april och 6 november.

 

Håll koll på registreringarna och utmana era konkurrenter

Genom vår hemsida har ni en enkel och smidig översikt på hur många checkpoints era medarbetare har registrerat. Här kan ni även följa andra organisationer och skapa interna lag mellan olika avdelningar. Varför inte sporra era medarbetare med ett internt pris för bästa avdelning?


Statistik friskvårdsutmaningen

 

Hittaut i hela Sverige

Friskvårdsutmaningen i Skåne är inte begränsad till ett specifikt projekts checkpoints. Det är därmed även möjligt för era medarbetare på andra platser i Sverige att delta genom att registrera checkpoints på sin lokala ort. 2021 fanns Hittaut på fler än 80 orter. I Skåne kommer Hittaut Skåne finnas i 23 kommuner.

Friskvård och fortbildning

Förutom alla positiva effekter som fysisk rörelse och vistelse i naturen ger så erbjuder Hittaut Skåne även en möjlighet till fortbildning. Ett stort antal av våra 500 checkpoints är placera tillsammans med lokala hembygds- och naturskyddsföreningar vid platser med höga kultur- och naturvärden. I appen hittar ni korta informationstexter som berättar mer om platsen.

Det här ingår i friskvårdsutmaningen: 
 • Support för att starta upp Hittauts friskvårdsutmaning.
 • Statistik på era medarbetare samt antalet registrerade checkpoints.
 • Möjligheten att skapa interna lag och utmaningar.
 • Tillgång till alla checkpoints och kartor via vår app Hittaut.
 • 50 trycka papperskartor. Därefter möjligheten att köpa till kartor för 20 kr styck.
 • Era medarbetare deltar även i vår lottning av priser där varje registrerad checkpoint ger en lott i dragningen.

Vad kostar det?
För att fortsätta att driva och utveckla Hittaut Skåne tar vi i samband med registrering ut en avgift baserat på er organisations storlek. i er anmälan ingår 50 kartor, därefter kostar kartorna 20 kr styck. Alla pengar går till fortsatt arbete med Hittaut Skåne. 

 • 3 000 kr för företag med färre än 49 medarbetare.
 • 5 000 kr för organisationer med fler än 49 medarbetare.
 • Det är även möjligt att bli kartpartner till Hittaut Skåne. Som kartpartner ingår friskvårdsutmaningen och kartor till samtliga anställda. Ni får även er logotyp på vår hemsida, med länk till er samt på 15 checkpoints i ert område. 

Kvinna registrerar checkpoint

Vill ni få mer information eller anmäla er organisation till friskvårdsutmaningen?

Kontakta oss via Skane@hittaut.nu.

Vid anmälan I ert mejl vill vi veta följande:  

Hittaut Skåne drivs av Skånes Orienteringsförbund i samverkan med Skånes Hembygdsförbund och Naturskyddsföreningen Skåne. Totalt deltar fler än 30 ideella föreningar inom de tre regionala förbunden och möjliggör Hittaut Skåne. 

 • Er organisations namn.
 • Kontaktuppgifter till ansvarig inom organisationen.
 • Om ni vill skapa interna lag inom organisationen.
 • Om ni är intresserad av en fysisk/digital uppstartsträff.

Vilka står bakom Hittaut Skåne?

Hittaut Skåne drivs av Skånes Orienteringsförbund i samverkan med Skånes Hembygdsförbund och Naturskyddsföreningen Skåne. Totalt deltar fler än 30 ideella föreningar inom de tre regionala förbunden och möjliggör Hittaut Skåne. 

Våra partners