Så funkar det

Om hittaut Uddevalla

Hittaut i Uddevalla är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser i kommunen. Den detaljerade kartan är gratis till alla. Kartan finns att hämta på ett antal utdelningsställen (se "Papperskarta" i menyn ovan), samt att se i hittautappen – det gör att även du som besökare i kommunen kan hittaut! 

Upplägget kring hittaut

Hittaut är en form av orientering som passar alla. Leta checkpoints i din närmiljö, få motion samtidigt som du hittar nya berikande platser. Skapa ett konto här på hemsidan eller appen. Ge dig ut i din närmiljö och hitta koderna, det vill säga bokstäverna till checkpointsen som du sedan registrerar online. Det är värdefullt att du registrerar dig, eftersom framtida bidrag beror på antalet användare, och utan bidrag kan vi inte genomföra Hittaut.

KARTAN OCH CHECKPOINTs

På kartan finns checkpoints med olika svårighetsgrader:

 Grön = lätt. Kan nås med barnvagn, rullstol och cykel.

 Blå = lätt/medel.

 Röd = medelsvår.

 Svart = svår.

Med hjälp av kartan och/eller gps tar du dig fram till respektive checkpoint. För detaljerad information om checkpoints, se "Checkpointsbeskrivning" i menyn ovan.

Vill du veta mer om kartans färger och symboler? Läs här: Så funkar orientering

HUR SER EN CHECKPOINT UT I TERRÄNGEN?

Varje checkpoint är i terrängen markerad med en hittaut-stolpe som är upp till 1 meter hög. På stolpen finns, förutom hittaut-dekaler och ordningsnummer, två bokstäver som du ska notera för att kunna registrera checkpointen på ditt användarkonto. Det finns även reflexer på stolpen för dig som vill hittaut när det är mörkt. Checkpointen kan också vara markerad med en plastskylt i mer bostadsnära områden.

Chekcpointstolpeplastskylt_exempel.jpg

REGISTRERA CHECKPOINTS OCH VINN

För att kunna registrera de checkpoints du har besökt, behöver du skapa ett användarkonto. Du gör det här på hemsidan eller i appen. När du är inloggad kan du registrera checkpoints och se din och andras statistik. Varje checkpoint du registrerar blir dessutom en lottsedel, och ju fler lottsedlar, desto större chans att vinna fina priser!

Det är värdefullt för oss att du registrerar dig eftersom det gör det möjligt för oss att fortsätta driva detta friskvårdsprojekt.


Våra partners