Nyheter

Försläpp 2021 - Dag 8

Nr4_dag8 Nr4_dag8
Dagens checkpoint är placerad vid ett av Uppsalas smultronställen. Foto: Uppsala Kommun
Årets Hittaut-säsong i Uppsala drar snart igång! Eftersom vi är extra sugna på att ge oss ut i våra närområden kommer här årets försläpp. Mellan 26 april och 9 maj släpps en checkpoint om dagen som går att hitta om man knäcker ledtrådarna som ges till varje checkpoint.

Varje dag släpper vi en ny checkpoint som går att hitta med hjälp av en ledtråd. Du kan inte använda dig av den virtuella kartan på hemsidan eller appen eftersom tanken är att du med hjälp av enbart ledtrådarna ska hitta till checkpointen. Däremot går det sedan att registrera checkpointen precis som vanligt med en bokstav. När kartan sedan släpps den 10 maj kommer dessa checkpoints bli synliga på virtuella kartan också.

Ledtråd till dagens checkpoint

För att hitta dagens checkpoint (nr 4) måste du räkna ut var på kartan som checkpointen är placerad vid ett av Uppsalas smultronställen: Högsta punkten i Gamla Uppsala. Tunåsen är en del av Upplandsåsen som är en av Sveriges längsta åsar. För ungefär 5 000 år sedan hade havet sjunkigt undan och då kan man säga att Tunåsen steg upp ur havet.

Lycka till!

Skribent: Hedwig Haas