Nyheter

hittaut Visby - pilotprojekt för rörelse och natur för alla

hittaut Visby hittaut Visby
Svenska orienteringsförbundet hälsoaktivitet hittaut har bestämt sig att göra ett pilotprojekt i Visby under sommaren. Då förbundet är på plats under Almedalen och har "Rörelse och natur för alla" som hjärtefråga passar de tillsammans med Gotlands orienteringsförbund, på att ha en kortare version av hittaut Visby.

Hittaut är en hälsosatsning av Svensk Orienteringsförbundet och har fokuserar på motion och naturupplevelse för alla. Konceptet är enkelt och det deltagaren gör efter att skapat ett personligt konto är att ge sig ut med kartan (fysiskt eller digitalt) och letar checkpoints i sin närmiljö. Varje checkpoints har en speciell kod som du registrerar på ditt kontot.  Tanken bakom hittaut är att ge möjligt till fler att hitta ut och känna sig trygga i sin närmiljö.Den fysiska hittautkartan (papperskartan) kan du hitta på följande ställen:

  • Tursitbyrån, Donners plats 1
  • Idrottens Hus, Färjeleden 5
  • Maxi ICA Stormarknad, Follingboväg 70
  • Röda Korset, Norra Hansegatan 14


 
Hittaut finns under 2018 i 35 orter och enbart genom att Byta ort under "Mina inställningar" kan du även hittaut och registrerar checkpoints i andra orter. 


Testa själv att skapa ett konto och ge dig ut!