Så funkar det

Startar sista juni 2018

Kort om hittaut 

Hittaut är ett hälsoaktivitet med karta och modern teknik i fokus och som i år finns på 35 platser runt om i Sverige. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring din kommun. Den detaljerade kartan med ett antal checkpoints kan hämtas gratis på ett antal utdelningsställen samt att se här på webben och i Hittautappen. 

Kartan och checkpoints 

På kartan finns checkpoints i olika svårighetsgrader.

  • Grön = mycket lätt (nås oftast med cykel, barnvagn, rullstol)
  • Blå = lätt  
  • Röd = medel
  • Svart = svår

Med hjälp av kartan och/eller GPS ska besöka respektive checkpoint. 

Du hittar en webbkarta här på hemsidan och fysiskt att hämta på ett antal platser, ser mer under "här finns kartan". 

För mer detaljerad information och checkpointsen, se "checkpointsbeskrivning". 

Registrera dina checkpoints

När du tagit en checkpoint eller innan du går ut, kan du registrera en användare vilket du gör direkt här på hemsidan. Du kan då registrera checkpoints, se din och andras utveckling och är också med och tävlar om fina priser. Varje checkpoint du registrerar på hemsidan blir en lottsedel och du kan vinna priser. Det är värdefullt att du registrerar dig så att vi kan se intresset och kan locka sponsorer för att fortsätta driva projektet.

Hittautstolpen - den du letar efter

Varje checkpoints finns att hitta på en stolpe alternativt direkt på en lyktstolpe På stolpen finns förutom hittautdekaler och ordningsnumret, även kodbokstäver som du ska notera.
HIttaut-stolpe Hudiksvall
Våra partners