Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!
Mareld etapp 4 2023

Bild: Lars Gerhardsson

10.02.2023

Mareld Stockholm By Night går in på slutspurten

Orientering
Näst sista deltävlingen av årets upplaga av Mareld Stockholm By Night genomfördes på onsdagskvällen 8 februari. Attunda OK arrangerade från Viby strax söder om Rotebro och i Järvafältets fina natterräng. Nu börjar det dra ihop sig till final och jaktstart.
Trots februari så var temperaturen behaglig och någon snö var inte i sikte. Att det är klimatförändringar känns tydligt, men det finns ju förnekare som hävdar annat. 
Etappen samlade strax över 180 deltagare varav några riktigt vassa landslagsmeriterade. Susen Lösch som bytt till OK Linné vann damernas Vega före Amanda Granqvist Ravinen. Amanda har en klar ledning inför jakten i Tyresö den 8 mars.
Bland killarna var det gästande Axel Elmblad från Bredaryd som vann. Han lurade klungan redan vid första kontrollen, skapade en ointaglig lucka in i mål. Men i totalen är det etapptvåan Ruslan Glebov, Ravinen, som ligger i täten.
Nämnas i sammanhanget bör ungdomarna Alice Hellberg, Sundbyberg och Molly Boman, Mälarö SOK, 1:a och 2:a för kvällen. De viker inte ner sig utan kör damernas näst tuffaste klass, Orion. Alice har vunnit samtliga deltävlingar och får spåra till Molly i finalen.
Söders-Tyresö ser med förväntan på era anmälningar till avslutningen i Albyterrängen!

Ställningen

RELATERADE NYHETER

4 Mareld 230208 Lasse Gerhardsson
Orientering Stockholm/StOF-nytt 1/2023
Skogssportens Gynn
Årsmöte Skogssportens Gynnare
(2) 220730 O Ringen 062
Nästa anmälningsstopp för O-Ringen 1 april
Fler nyheter