Svensk Orientering logotyp
04.06.2019

Blomberg lämnar ordförandeposten – Krafft Helgesson ersätter

Orientering
Svenska Orienteringsförbundets ordförande Inge Blomberg lämnar sin post i förtid på grund av en närståendes sjukdom. Vice ordförande Maria Krafft Helgesson tar över ordförandeskapet fram till nästa förbundsmöte.

Inge Blomberg informerade nyligen den övriga styrelsen om att en närstående diagnosticerats med en elakartad och aggressiv form av cancer. En lång, tuff och svår behandling har påbörjats. Inge Blomberg väljer att avsluta sitt uppdrag som ordförande för att kunna avlasta och ge så bra stöttning som möjligt.

Blomberg valdes till ordförande på förbundsmötet i mars 2018 och ersätts nu av vice ordförande Maria Krafft Helgesson.

- Tillsammans i styrelsen löser vi detta. Det viktigaste nu är att Inge får möjlighet att fokusera på liv och hälsa. Vi tänker på er, säger Maria Krafft Helgesson.

Krafft Helgesson bor i Borås, är medlem i Hestra IF och driver ett eget företag med föreläsningar och utbildningar i ledarskap, alternativ kommunikation och kommunikativ tillgänglighet.

Hon valdes in i styrelsen i mars 2018 och tidigare har hon bland annat varit projektledare för SM-veckan i Borås 2017 och generalsekreterare för O-Ringen i Borås 2015.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter