Svensk Orientering logotyp
03.08.2018

Dags för VM – så här följer du den svenska medaljjakten i tv

Orientering
I morgon lördag klockan 14.00 kan du följa VM-premiären i Riga, Lettland. Det handlar då om sprintfinal, kvalet avgörs på morgonen. Här lite info om vilka kanaler som sänder VM och var du kan hitta mer fakta om loppen.

Den 4-11 augusti avgörs orienterings-VM i Lettland. Sverige siktar återigen på att bli bästa nation, och även i år sänds de fem loppen – två sprintdistanser i Riga och tre skogsdistanser i Sigulda – i Sportkanalen och TV12. Och precis som ifjol kommenteras tävlingarna av Richard Hermansson och Mats Troeng.

De två senaste åren har Sverige vunnit medaljligan på VM, och Blågult siktar lika högt i år.

- Vi ska komma väl förberedda och som jag ser det har vi medaljchans i varje enskilt lopp, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

Sändningarna från orienterings-VM startar lördagen den 4 augusti på Sportkanalen med sprintdistanserna för damer och herrar, och samma kanal sänder även söndagens sprintstafett. Här hittar du mer info om hur du ser Sportkanalen: https://www.sportkanalen.se/

Från tisdagens tävlingar tar TV12 över och visar medeldistans, stafetter och långdistans för både damer och herrar. Här info om hur du ser TV12: https://www.tv4.se/tv4/artiklar/s%C3%A5-skaffar-du-tv12-55812812b9a9f6c6a80002b6

Samtliga VM-lopp kommer att sändas på C More utan avbrott.

Först ut är alltså sprinten där Sverige på damsidan ställer upp med Tove Alexandersson, Karolin Ohlsson och Lina Strand. Blågula herrar på start är Jonas Leandersson, Martin Regborn och Emil Svensk. (HÄR hittar ni mer info om det svenska VM-laget.)

Via arrangörens hemsida https://www.woc2018.lv/ kommer ni under mästerskapet att kunna hitta liveresultat, startlistor, bulletiner, länk till gps-tracking ... ja det mesta som kan vara intressant i faktaväg.

Morgondagens sprintkval startar 8.00 (svensk tid) för damerna och 9.00 för herrarna. Här startlistor: https://www.woc2018.lv/resultsWOC/4.08/startlists/Qual/Startlist%20(preliminary).pdf

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter