Fina tävlingar avslutade Svenska Cupen MTBO
08.09.2019

Fina tävlingar avslutade Svenska Cupen MTBO

Mountainbikeorientering
Kalmar OK bjöd på två fina och värdiga avslutningstävlingar i helgen. För totalställningen blev det inga dramatiska omkastningar, däremot en del spännande resultat i några av klasserna.

Lördagens sprint

Lördagens tävling gick strax norr om Kalmar vid Revsudden i ett litet men väldigt roligt terrängområde som bestod av öppen skog med många och lättcyklade stigar. I D21 slog Anna Tiderman från Haninge till och tog sin första delseger i Svenska Cupen.  Sara Forsgren var tvåa endast tio sekunder efter och Karin Gustafsson trea.

För herrseniorerna så blev det som tidigare detta år, Viktor Larsson tog en övertygande seger efter ett bra lopp. Tvåa var Marcus Wadell 1:23 efter och trea var Patrik Svedberg.

I D17-20 har Alva Jonsson under stora delar av säsongen abonnerat på förstaplatsen med idag fick hon kliva åt sidan för unga Ida Ernstsson som gjorde debut bland damjuniorerna. Ida brukar vanligtvis åka ungdomsklass men med dagens fina lopp och seger visade hon att hon är mogen för äldre konkurrenter. Tvåa blev Alva och trea Linda Renner.

H 17-20 vanns programenligt av Rasmus Nordgren men blev ändå pressad av Hugo Mandinger som var endast 36 sekunder efter. På tredje plats finner vi Martin Skärlén. 

Viktor Larsson och förbundskapten Peo Olsson efter väl genomfört sprintlopp

Söndagens masstart

På söndagens bjöd arrangörerna på masstart för de olika klasserna vid Ekerum Resort på Öland. Även här hade man hittat ett kul terrängområde med många och lättcyklade stigar vilket uppskattades av deltagarna. Och i D21 verkar Anna Tiderman ha hittat segerformen så här vid tävlingssäsongens slut. Nu blev det en ny vinst men den satt hårt inne. Ute på banan hade Anna och Sara Forsgren en hård kamp och i mål var Sara strax före. Men det visade sig att Sara hade missat att en liten stig var kryssad (förbjuden att passera) och diskningen var ett faktum. Tvåa blev nu Karin Gustafsson och på tredje plats hittar vi Mia Eronn. 

H 21 bjöd inte på några överraskningar utan topptrion var exakt densamma med Viktor Larsson överst på prispallen igen, denna gång med en förkrossande marginal på drygt fem minuter.

Och i juniorklasserna blev det heller inga omkastningar i förhållande till lördagens tävling. Ida Ernstsson vann återigen före Alva Jonsson och i herrarnas juniorklass var prispallen densamma med Rasmus i topp.

Del av D 21-banan på masstarten

Totalställningen i cupen

Svenska Cupen MTBO 2019 började den i Falun den 18-19 maj och är nu efter 11 deltävlingar är nu avgjord och avslutad. I D21 tog Linn Bylars hem totalsegern före Anna Tiderman som tack var den segerrika helgen kunde avancera till en andraplats. Trea blev Nadia Larsson som tyvärr inte kunde delta avslutningshelgen på grund av andra åtaganden.

I frånvaro av skadade Marcus Jansson blev det ingen riktig kamp om totalsegern i H 21 utan man kan krasst konstatera att Viktor var överlägsen. Tvåa var Marcus Wadell och trea Patrik Svedberg, känns prispallen igen?

I D 17-20 vann Alva Jonsson den totala cupen överlägset med Linda Renner som tvåa och Adelina Funke som treas.

Trots Rasmus Nordgrens två avslutande segrar lyckade han ändå inte komma ikapp Joel Ernstsson som tog hem totalsegern i H 17-20. Trea blev Hugo Mandinger. 

Här hittar du slutställningen för Svenska Cupen MTBO 2019

RELATERADE NYHETER

Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Mtb O Rikslägret Hugo Mattsson 03757
Final i Svenska Cupen i MTBO
Målgång Gabriella
SM i MTBO - långdistans
Fler nyheter