Svensk Orientering logotyp
10.03.2019

Finland och Norge i topp när Universiaden avslutades

Skidorientering
Under söndagen avslutades Världsstudentspelen i Krasnojarsk för skidorienterarnas del. När medeldistans stod på programmet vann finländskan Liisa Nenonen sitt andra guld, och på herrsidan segrade norrmannen Jörgen Baklid.

Efter två tävlingsdagar med enbart ryskt i topp, fick hemmanationen nöja sig med silver och brons när en medeldistans med masstart avslutade Universiaden.

Damloppet vanns av Liisa Nenonen, som även segrade i den inledande sprinten. Finländskan vann nu med 7 sekunders marginal före ryskan Marina Viatkina. Bronset till Petra Hancova, Tjeckien. Bästa svenska blev Isabel Salén på tolfte plats, +2.33.

På herrsidan vann norrmannen Jörgen Baklid, 3 sekunder före Sergei Gorlanov, Ryssland, som i sin tur var 9 sekunder före landsmannen Vladislav Kiselev. Bäste svensk Sixten Walheim på trettonde plats, +2.31.

Resultat, Världsstudentspelen, medeldistans
Damer
1) Liisa Nenonen, Finland, 37.07, 2) Marina Viatkina, Ryssland, +0.07, 3) Petra Hancova, Tjeckien, +0.19. Svenska placeringar: 12) Isabel Salén +2.33, 15) Klara Yngvesson +2.59, 23) Elsa Andersson +5.49.
Herrar
1) Jörgen Baklid, Norge, 35.25, 2) Sergei Gorlanov, Ryssland, +0.03, 3) Vladislav Kiselev, Ryssland, +0.12. Svenska placeringar: 13) Sixten Walheim +2.31, 15) Oskar Sandberg, +2.48, 36) Simon Eriksson +7.44.