Svensk Orientering logotyp
09.08.2018

Guld och silver i paralympiska klassen

Precisionsorientering
Sverige tog dubbla medaljer i precisionsorienteringen. Detta när Ola Jansson vann den paralympiska klassen före Michael Johansson.

Svenskarna hade skaffat sig slagläge inför den andra dagen av pre-o:n. Och det blev en svensk kanondag. Framför allt i den paralympiska klassen där Ola Jansson vann på 58 poäng. Michael Johansson var tvåa. Dessutom tog Inga Gunnarsson en fin femteplats bara två poäng från bronset.

I den öppna klassen hade Stig Gerdtman lika många poäng som samtliga tre medaljörer, men missade medalj då han utnyttjat mer tid på tidskontrollerna.

I morgon avslutas VM i precisionsorientering i lettiska Daugavpils med stafett.

Pre-o, paralympisk klass: 1) Ola Jansson, Sverige, 58 poäng ( 114 sekunder), 2) Michael Johansson, do, 57 (100), 3) Svein Jakobsen, Norge, 56 (196).

Övriga svenska placeringar: 5) Inga Gunnarsson, 54 (318), 26) Rolf Karlsson, 42 (186).

Öppna klassen: 1) Jan Furucz, Slovakien, 61 poäng (30,5 sekunder), 2) Geir Myhr Oien, Norge, 61 (43), 3) Antti Rusanen, Finland, 61 (45,5), 4) Stig Gerdtman, 61 (115).

Övriga svenska placeringar: 7) William Rex, 60 (174,5), 13) Jens Andersson, 58 (51,5).

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.