Svensk Orientering logotyp
27.10.2020

Här är juniorlandslaget för 2021

Orientering
Nu presenteras vilka juniorer som ingår i det svenska landslaget 2021. Fyra nya löpare tar plats i den blågula truppen tillsammans med sex sedan tidigare bekanta landslagsnamn.

I förra veckan presenterades det svenska seniorlandslaget inför kommande säsong. Nu står även klart vilka juniorer som kommer att springa i den blågula tröjan 2021.

– Att ta ut en trupp är alltid en utmaning och med den knasiga säsong vi haft så var det riktigt svår! Självklart finns det några som med rätta blev besvikna när de fick besked om att de inte fick en plats, men det är hårt om platserna och det är så det ska vara i det svenska landslaget, säger juniorernas förbundskapten Kalle Dalin.

Tio löpare tar plats i juniorlandslaget kommande år, varav fyra av dem gör debut i den blågula tröjan. Klubbkompisarna Hilda Holmqvist Johansson och Emma Ling (IK Hakarpspojkarna) tillsammans med Jesper Johansson (OK Löftan) och Valter Pettersson (OK Tisaren) är de nya namnen i landslagstruppen.

– De som är med i truppen har visat att de är med och slåss i toppen på våra SM-tävlingar och då är man ju också i toppen internationellt. Det tycker jag att vi visat med att vara bästa nation både på JVM och JEC förra året, säger juniorkaptenen.

Kommande år väntar bland annat junior-VM i Turkiet den 11-16 juli, som liksom samtliga internationella mästerskap ställdes in i år på grund av pandemin.

– Inför 2021 ser jag fram emot att få ge flera chansen till internationella erfarenheter på roliga och spännande tävlingar. Året börjar med JEC i Belgien under påsken dit vi kommer att åka med 24 juniorer. Landslagsåret fortsätter med JVM i Turkiet och avslutas för de yngre juniorerna med EYOC i Litauen, säger Dalin.

Vad hoppas du att landslagsåret 2021 ska ge?

– När vi summerar 2021 hoppas jag att många vågat spänna bågen med landslagströjan på. Några har kanske lyckats och några inte, men min stora förhoppning är att alla har fått värdefulla erfarenheter som gör dem till en lite bättre orienterare.

 

Juniorlandslaget 2021:

Hilda Holmqvist Johansson, IK Hakarpspojkarna

Emma Ling, IK Hakarpspojkarna

Hanna Lundberg, OK Renen

Alva Sonesson, Falköpings AIK OK

Tilda Östberg, Stora Tuna OK

 

Axel Elmblad, Bredaryd SOK

Jesper Johansson, OK Löftan

Valter Pettersson, OK Tisaren

Samuel Pihlström, OK Landehof

Viktor Svensk, Stora Tuna OK

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter