Svensk Orientering logotyp
27.07.2018

Hugosson lycklig och förvånad vinnare

Orientering
Hanna Hugosson var en lika lycklig som förvånad vinnare i D20 Elitklassen. "Jag hade ingen aning om att jag var först. Det känns fantastiskt bra", säger Hugosson.

Fredagen är den stora målgångsdagen på O-Ringen. En rad slutsegrare ska koras. Och vid tiotiden kom de två första vinnarna i elitklasserna in i mål.

I den yngre damjuniorklassen höll finskan Siri Silvennoinen undan och kunde vinna med närmare fem minuters marginal till Isa Envall, Hakarpspojkarna.

Även på killsidan höll ledande Victor Svensk undan hela vägen:

- Det var ett ganska knackigt lopp. Jag fick inte alls till inledningen som jag ville. Gjorde misstag både på ettan och tvåan innan jag kom in i det. Så jag blev lite stressad, säger Svensk.

Men han hade inga problem att hålla undan, och segermarginalen till Erik Hannrup från Thor blev tre och en halv minut.

Det bjöds på rejäl dramatik i den äldre herrjuniorklassen. Kåres Isac von Krusenstierna och Tullinges Simon Imark gick ut på slutetappen med bara 28 sekunders marginal. Och ledningen växlade flera gånger under etappen.

När avgörandet närmade sig gav sig von Krusenstierna och Imark ut på helt olika vägval på den sista långsträckan. Men väl framme vid kontrollen hamnade båda alldeles intill kontrollen utan att se den. Efter en stunds tvekan fann de skärmen och en veckas intensiv orientering så skulle slutsegern avgöras i en spurt.

Väl där var von Krusenstierna starkast:

- Det är väldigt mycket prestige mellan mej och Simon. Vi känner varandra otroligt bra. Visst hade jag unnat Simon en seger, men det känns väldigt bra att vinna, ler von Krusenstierna.

 

Sundsvalls Hanna Hugosson gick ut som tvåa på den sista etappen av O-Ringen. Hon var minuten bakom finskan Ano Tuomisto inför avgörandet:

- Jag vet att Ano springer snabbare än jag, men att jag orienterar stabilare. Tanken på förhand var mest att ”ser jag henne så ser jag henne”. Men det gjorde jag inte, säger Hugosson som kom i mål som en lika nöjd som förvånad segrarinna.

Det var först vid målgång hon fick reda på att hon passerat finländskan redan vid den första kontrollen. Segermarginalen blev till slut hela sex och en halv minut:

- Jag är otroligt glad. I går tog jag min första etappseger i O-Ringen sedan jag var tio och nu fick jag äntligen vinna min första totalseger i O-Ringen. Det känns helt otroligt bra, säger Hugosson.

 

D20 Elit: 1) Hanna Hugosson, Sundsvall, 245.11, 2) Anu Tuomisto, Vaasa, 3) Veera Klementtinen, Jyväskylä, 254.59

H20: 1) Isac von Krusenstierna, Kåre, 218.37, 2) Simon Imark, Tullinge, 218.44, 3) Mathieu Perrin, Denseln, 229.44.

H18: 1) Victor Svensk, Stora Tuna, 192.44, 2) Erik Hannrup, 196.10, 3) Sandor Arntzen, Asker, 198.27.

D18: 1) Siri Silvennoinen, Kalevan Rasti, 203.58, 2) Isa Envall, Hakarpspojkarna, 208.35, 3) Maria Määttänen, Esboo, 213.58.

 

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter