Svensk Orientering logotyp
29.04.2020

Idébanken – en källa att ösa ur

Orientering
Händer det att du drabbas av idétorka? Vill du ha tips på nya spännande och roliga övningar till träningarna? Då kanske Idébanken kan vara något för dig.

Idébanken såg dagens ljus 2013. Då var fokus på övningar för de olika stegen i utvecklingstrappan. Ett stort antal övningar presenterades för att ge tips på hur en kan träna de olika stegen inom varje nivå.

Sedan dess har några nya övningar publicerats med ganska oregelbundna mellanrum, men nu har Idébanken kompletterats med flera nya övningar.

De nya övningarna är inte kopplade till någon specifik nivå i utvecklingstrappan. Övningarna som tillkommit är indelade i tre olika kategorier: individuella övningar, lag- och stafettövningar och inomhusövningar.

Karaktären på övningarna är lite olika. Några kombinerar fysisk träning med orienteringsteknik, några olika typer av cuper och övningar som är mer eller mindre seriösa. Här finns också några olika typer av lag- och stafettövningar som kan genomföras som en träning, på ett läger eller i något annat sammanhang. En tredje kategori är inomhusövningar.

Alla övningar är förslag på hur man kan göra. Det går anpassa övningarna och svårighetsgraden efter målgruppen och efter de lokala förhållandena.

Innehållet i Idébanken kommer att fortsätta växa med nya övningar och kanske även nya kategorier. Alla övningar presenteras i form av en pdf-fil som kan skrivas ut. Allt material är fritt att använda i föreningens verksamhet. Du hittar Idébanken här: Idébanken

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter