Svensk Orientering logotyp
09.03.2020

Inget landslagsläger i Italien – Moc skjuts på framtiden

Orientering
På torsdag skulle orienteringslandslaget åkt till södra Italien på läger, men de planerna grusas av coronaviruset. "Tråkigt, vi hade sett fram emot bra träning därnere, men nu får vi hitta alternativ på hemmaplan istället", säger Håkan Carlsson.

Landslaget hade planerat för ett öppet läger i samband med Moc, Mediterranean Open Championship, i Italien. Nu satsar man istället på fler högkvalitativa pass på hemmaplan.

- Vi hade diskuterat det här ingående och landat i ett beslut att avstå resan. Några timmar senare meddelar arrangören av Moc att hela arrangemanget skjuts på framtiden, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

Utrikesdepartementet och Folkhälsomyndigheten har fortsatt grön flagg för resor till södra Italien, men landslagsledningen ville inte ta några onödiga risker:

- Vi vet ju inte hur utvecklingen framåt ser ut. Det finns bland annat en risk att den karantän som i dag råder i norra Italien utökas så att den innefattar även de delar vi skulle besökt. Det kändes inte värt den risken.

På liknande sätt har löpare i Schweiz och Österrike resonerat och nu har alltså arrangören av Moc meddelat att hela tillställningen skjuts på framtiden - läs mer på arrangörens hemsida.

RELATERADE NYHETER

Tiomila 2023
Tiomila återvänder till Finspång år 2025
Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Fler nyheter