Svensk Orientering logotyp
02.10.2018

Landslagets tränarträff – en höjdare du inte får missa!

Orientering
Snart är det dags för landslagets tränarträff, som i år arrangeras i Göteborg 9-11/11. "Vi har ett grymt bra program med spännande föreläsningar och diskussioner. Alla intresserade, inte bara tränare, välkomnas”, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

Triathlonstjärnan Lisa Nordén är en av föreläsarna på landslagets tränarträff 2019. Silvermedaljören från London-OS kommer att inspirationstala under rubriken "Kompromisslös träning i kompromissernas sport".

Två andra föreläsare är landslaget fysansvarige Filip Larsen och professor Angelica Lindén Hirschberg. Den förstnämnde talar om "Att träna på gränsen av sin förmåga; hur kost och träning påverkar musklernas träningssvar" medan Lindén Hirschberg delar sina stora kunskaper om "Hormonell balans och anpassning av träning för kvinnor."

Under den kunskapsspäckade helgen på Scandic Backadal blir det även fördjupningsföreläsningar inom olika delar av Svenska Orienteringsförbundets utvecklingsplan. SOFT:s idrottschef Tomas Stenström håller i en av presentationerna och talar gör även trion Cecilia Åkesdotter, Peter Öberg och Lina Nilsson, resurspersoner kopplade till landslaget.

Föreläser under tränarträffen gör dessutom landslagslöparen Johan Runesson, som nyligen blev klar som tränare i IFK Lidingö SOK.

Självfallet kommer helgen även att innebära en del firande, detta på den traditionella Orienteringsgalan.

Sista anmälningsdag är den 14 oktober - HÄR kan du se hela programmet och göra din anmälan.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter