Svensk Orientering logotyp
10.05.2019

Linnea ersätter Linnea – välkommen!

Orientering
Svenska orienteringsförbundets bredd- och motionsutvecklare Linnea Claesdotter kommer att vara tjänstledig i ett år. Nu säger vi varmt välkommen till hennes vikarie, Linnea Börjars.

Linnea Claesdotter har många kommit i kontakt med genom breddsatsningen hittaut. Från och med nu och ett år framåt kommer Linneas arbetsuppgifter övertas av Linnea Börjars.

- Det här känns som ett drömjobb! Att få ägna mig åt att locka nya personer till orienteringen på arbetstid, en sport jag älskar och hoppas att fler ska upptäcka, säger Börjars som är uppväxt i Värmland och orienteringsfostrad i Kils OK.

Efter avlagd högskoleexamen inom turism vid Linköpings universitet har hon bosatt sig i Stockholm och är numera aktiv i Centrum OK. Börjars har arrangerat nybörjarkurs för vuxna, varit tävlingsledare för Centrum Team Sprint och Vinterserien. Yrkesmässigt kommer hon närmast från en anställning som projektledare på arkitektfirman Codesign.

- Jag har orienteringen att tacka för förmågan att fatta snabba beslut under tidspress, behålla lugnet när det inte går som jag tänkt mig och att arbeta strategiskt mot uppsatta mål. Egenskaper som inte bara gynnar mig i orienteringsskogen utan även i arbetslivet, säger Börjars.

Tomas Stenström på idrottsenheten är mycket nöjd med sin senaste rekrytering:

- Linnea känns perfekt i rollen som bredd- och motionsutvecklare. Hon kan orientering och jobbar i dag i sin klubb med att få fler att känna sig välkomna in i orienteringen. Hon har också ett genuint engagemang och kunskap kring mer globala frågor såsom miljö och hållbarhet. Linnea är alltså en bra mix av specifik och generell kunskap och erfarenhet som gör att jag är säker på att hon kommer skapa stort värde för SOFT och svensk orientering.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter