Svensk Orientering logotyp
14.08.2019

Lundanes försvarade sin VM-titel – Ridefelt bäste svensk på åttonde plats

Orientering
Inför en jublande hemmapublik lyckades norrmannen Olav Lundanes försvara sitt VM-guld i långdistans. Bästa svensk blev Albin Ridefelt med en åttondeplats.
Här intervjuas de tre svenskarna i loppet, Albin Ridefelt, Gustav Bergman och Emil Svensk:

 

Olav Lundanes infriade hemmapublikens stora förväntningar och vann sitt fjärde raka VM-guld i långdistans. Tvåa slutade den norske 20-åringen Kasper Fosser, medan schweizaren Daniel Hubmann knep bronset.

För de svenska herrarna blev tävlingen inte någon fullträff. Åttan Albin Ridefelt var i och för sig nära sin personliga målsättning, men både Gustav Bergman eller Emil Svensk var rejält besvikna efter loppet.

- Jag är nöjd. Jag grämer mig lite över något misstag mitt på loppet men jag var väldigt nära topp-6, som varit mitt mål. Så överlag är jag nöjd, säger Ridefelt.

Bergman slutade på tolfte plats och för hans del var det framför allt fysiken som inte stämde.

- Jag blir så ledsen, det har känts så himla dåligt. Jag vet inte vad jag har gjort för fel, men jag har haft liknande känslor tidigare, som på VM 2016. Jag springer och bygger bara på mer och mer mjölksyra och kan inte göra något.

Emil Svensk, som blev 13:e, hade å sin sida riktigt bra fart på benen och hade också en tidig ledning. Men en rejäl bom på den femte kontrollen saboterade dagen helt.

- Jag missade fjärde lite och sedan slarvade jag på utgången från fjärde, sedan var jag helt borta, helt lost. Tiden rann iväg ordentligt där, säger Svensk.

Resultat

1) Olav Lundanes, Norge, 1.30.09, 2) Kasper Fosser, Norge, +1.39, 3) Daniel Hubmann, Schweiz, +2.58.
Svenska placeringar:
8) Albin Ridefelt, +6.02, 12) Gustav Bergman, +6.37, 13) Emil Svensk, +7.34.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter