Svensk Orientering logotyp
23.10.2018

Mycket svenskt på pallen – och Svensk överst: "Ett kul lopp"

Orientering
Under tisdagen fortsatte Park World Tour i Kina med en medeldistans. På herrsidan blev det en helt blågul pall – Emil Svensk etta, Albin Ridefelt tvåa och Jonas Leandersson trea. På damsidan blev Karolin Ohlsson tvåa, bakom Anastasia Rudnaya.

Etapp två i Park World Tour var en medeldistans i västra Peking där Emil Svensk vann med god marginal. Tvåan Albin Ridefelt var 1.06 efter och Jonas Leandersson var ytterligare 31 sekunder bakom.

- Det var ett bra lopp, inga stora misstag och jag tog kontrollerna utan problem. Trots att det var en hel del stigar och vägar så var det inte så enkelt. Vissa vägval var svåra - på vissa sträckor var det bästa att gå rakt på, på vissa var det bäst att gå runt. Jag valde runtvägval ganska ofta i början, och gick rakare på mot slutet. Sammantaget var det ett kul lopp, säger Svensk.

På damsidan slutade Karolin Ohlsson återigen tvåa, den här gången slagen av ryskan Anastasia Rudnaya med tio sekunder. Trea blev Galina Vinogradova som var två sekunder efter Ohlsson. Lina Strand blev fyra.

HÄR kan du se alla resultat.

RELATERADE NYHETER

240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Veronika Kalinina stämplat i mål som segrare i D21
Hector och Kalinina är svenska mästare i nattorientering
Fler nyheter