Nedräkning för O-ringen
17.07.2018

Nedräkning för O-ringen

Mountainbikeorientering
Några dagar kvar till O-ringen i Örnsköldsvik och MTBO-tävlingarna där. Luften dallrar av både värme och förväntningar. Såväl elit- som ungdoms- och mastersåkare gör nu de sista förberedelserna och här kommer några sista tips från arrangörerna.

Mountainbikeorientering. Smaka på det ordet. Nja, det kanske inte ligger klockrent i munnen men vilka känslor, vilka tankar det väcker! Inte 50 procent mountainbike och 50 procent orientering utan 100 procent av bägge två. Det hoppas vi som arrangörer kunna bjuda på under O-ringen i Höga Kusten i alla fall. Ingen halvmesyr åt något håll, utan både kropp och knopp måste hänga med.

Tuff och teknisk cykling väntar

Räkna med bitvis teknisk och tuff cykling, det lutar praktiskt taget överallt på de fem etapperna och de kortstreckade stigarna, med stenar och rötter, är i majoritet i stignätet. Står man och velar mellan att köra på en heldämpad cykel och en hardtail är valet ganska enkelt. 

 

Mindre stig från tävlingsterrängen

Kluriga vägval

Men det finns naturligtvis också vägval på snabbare underlag för den som tror/räknar med att närmsta vägen inte alltid är den snabbaste. För det är ju så att som banläggare vill man gärna få igång lite funderingar där under hjälmen hos sina "offer", helst vid varje kontroll. Glöm inte bort att kolla höjdkurvorna när du planerar färdvägen bara, för under årets O-ringen kör vi MTBO i 3D.

Utsnitt från träningskartan

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter