Svensk Orientering logotyp
27.09.2019

Regborn på pallen - Bergman fortsatt i världscuptopp

Orientering
Martin Regborn tog karriärens tredje internationella pallplats när han blev trea på medeldistansen i schweiziska Laufen. I världscupsammandraget behåller Gustav Bergman totalledningen efter dagens femteplats.

Det blev dubbelseger för hemmanationen Schweiz vid herrarnas världscupmedeldistans i Laufen. Joey Hadorn tog sin första världscupseger före Daniel Hubmann.

Men där bakom var det tre svenskar på de fyra närmaste positionerna. Martin Regborn var trea, Gustav Bergman femma och Emil Svensk sexa.

För Martin Regborn var det tredje gången i karriären som han tog sig upp på pallen i ett individuellt världscuplopp:

- Jag är jättenöjd. Jag har följt min plan hela vägen och inte gjort några stora misstag. Känslan var bra genom hela loppet, säger Regborn som inte alls fick till det som han önskade på VM i Norge för en dryg månad sedan:

- Det känns väldigt skönt att få revansch genom att göra ett så bra lopp här. Jag missade formen på VM, och har laddat för de här tävlingarna sedan dagen efter VM-loppet. I och med att det är många sprinttävlingar i avslutningen på världscupen och även att det är sprint-VM nästa år så har jag ställt om träningen så att det blir mer ren löpning, säger Regborn.

I världscupsammandraget toppar fortfarande Gustav Bergman, detta efter dagens femteplats:

- Det var en tuff bana, mycket löpbetonat och inte riktigt min typ av medeldistans. Jag hade hoppats på lite mer orientering. Men det är skönt att få med mig ett bra resultat inför fortsättningen av världscupen, säger Bergman som är elva poäng före Olav Lundanes i sammandraget.

- Det är kul att vara med och slåss i världscuptoppen. Jag har aldrig nosat på segern tidigare, så jag ser verkligen fram emot fortsättningen, säger Bergman.

Och fortsättningen är nu närmast knockout-sprint i Laufen under lördagen.

 

LAUFEN, Schweiz

Medeldistans, herrar: 1) Joey Hadorn, Schweiz, 37.21, 2) Daniel Hubmann, do, +0.09, 3) Martin Regborn, Sverige, +0.36.

Övriga svenska placeringar: 5) Gustav Bergman, +1.14, 6) Emil Svensk, 1.19, 13) Albin Ridefelt, +3.10, 32) Isac von Krusenstierna, +4.22, 36) Max Peter Bejmer, +4.42, 41) Simon Imark, +5.16, 76) Johan Högstrand, +9.57

 

Världscupen efter fem av nio tävlingar: 1) Gustav Bergman, Sverige, 354 poäng, 2) Olav Lundanes, Norge, 343, 3) Frederic Tranchand, Frankrike, 252.

Övriga svenska placeringar: 6) Martin Regborn, 168, 11) Emil Svensk, 147, 18) Albin Ridefelt, 88.

RELATERADE NYHETER

Tiomila 2023
Tiomila återvänder till Finspång år 2025
Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Fler nyheter