Svensk Orientering logotyp
20.07.2018

Silver till Öberg – som drömmer om stafettguld

Orientering
Johanna Öberg kom tvåa på långdistansen i Finland och efter ett brons och ett silver vill hon nu komplettera medaljskörden på lördagens stafetter. "Ett guld vore ju inte fel, och vi har ett väldigt starkt lag", säger Linnélöparen.

De svenska framgångarna på student-VM fortsätter. På fredagens långdistans bärgade Johanna Öberg sin andra medalj, ett silver, och sedan tidigare hade hon ett brons från medeldistansen.

- Det känns jättebra! Jag kände att jag gjorde ett väldigt bra lopp tekniskt. Jag fick aldrig någon bra känsla och det är som att man bara har ett tempo i kroppen, men vi har pratat om det där. I den värme som är så är det nog ingen som känner att det flyter på. Det gäller att fokusera på orienteringen, och det lyckades jag med, säger Öberg, som var 41 sekunder efter guldmedaljören från Norge, Marie Olaussen, och 1.49 före trean, schweiziskan Paula Gross.

På herrsidan stod Jens Rönnols för ännu en stark prestation och Järla-löparen kammade hem sin andra fjärdeplats på mästerskapet. Rönnols var 1.35 från guldet som gick till Jonas Egger, Schweiz. På andra och tredje platsen var det norskt i form av Paul Sirum och Håvard Haga.

- De har hållit ihop det bra hela gänget i dag. En stark laginsats med ett par riktiga toppar, säger förbundskapten Susanne Barkholt, som fortsätter:

- Johanna levererar igen och Elin Carlsson gör det också jättebra och springer in på sjundeplats. På killsidan har Jens återigen krigat riktigt bra, återigen ett pinnhål från medalj. Kul med Filip Ossiansson också som gör ett jättebra lopp. Sedan blir det ju ganska stora marginaler en bit ner i listan, men det är tuff konkurrens med många riktigt vassa löpare.

Nu återstår bara lördagens stafetter, och där ställer Sverige upp med följande lag:

Damer
Lag 1: Tilda Johansson - Johanna Öberg - Emma Bjessmo
Lag 2: Andrea Svensson - Elin Carlsson - Linnéa Golsäter

Herrar
Lag 1: Ville Johansson - Anton Johansson - Jens Rönnols
Lag 2: Oskar Sandberg - Filip Ossiansson - Filip Grahn

- Det är fyra bra lag så det ska bli riktigt kul med stafetterna. Jag tycker att vi ska kunna var med högt upp både på dam- och herrsidan, säger Susanne Barkholt.

Och dagens silvermedaljör Johanna Öberg håller med:

- Vi har ett väldigt starkt lag. Kan vi bara fokusera på att orientera stabilt så kan det gå riktigt bra.

Resultat, student-VM, långdistans
Damer
1) Marie Olaussen, Norge, 1.13.18, 2) Johanna Öberg, Sverige, +0.41, 3) Paula Gross, Schweiz, +2.30. Övriga svenskor: 7) Elin Carlsson +4.40, 13) Andrea Svensson +7.09, 20) Linnéa Golsäter +13.14.
Herrar
1) Jonas Egger, Schweiz, 1.11.23, 2) Paul Sirum, Norge, +0.31, 3) Håvard Haga, Norge, +0.52, 4) Jens Rönnols, Sverige, +1.35. Övriga svenskar: 13) Filip Ossiansson +7.44, 23) Filip Grahn +12.11, 35) Anton Johansson +14.29.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter