Svensk Orientering logotyp
06.08.2018

Silver till Wahlgren i tempO

Precisionsorientering
Lennart Wahlgren tog silver när precisionsorienterarna inledde sitt VM-tävlande med temp-o. ”Min första VM-medalj i den öppna klassen. Yes!”, säger en mycket nöjd Wahlgren.

I dag drog även precisionsorienterarna igång världsmästerskapet i Lettland. Men då orienterarna håller till i landets västra delar så är precisionsorienterarna i princip så långt österut i Lettland det går att komma.

Lettlands näst största stad Daugavpils står som värd, och i dagens temp-o var det stadens fästning som var skådeplats för en extremt jämn tävling i temp-o. Det var fyra och en halv sekunds marginal mellan de tre medaljörerna. Finländaren Petteri Hakala hade bara ett fel på de 25 kontrollerna (varje fel ”kostar” 30 sekunder) och tog guldet.

Lennart Wahlgren tog silvret (delat sådant med slovaken Jan Furusz) efter att ha haft två fel i finalen:

- Det var relativt enkelt. Jag trodde att det skulle vara mycket mer höjdkurvor, men nu var det ganska tydligt och skärmarna satt långt isär, säger Wahlgren som har två VM-guld i den paralympiska klassen.

I temp-o är det ju den öppna och den paralympiska klassen ”ihopslagen”:

- Detta var min första VM-medalj i öppna klassen. Det känns riktigt bra, säger Wahlgren.

Även Marit Wiksell var på allvar med i guldstriden, men även hon hade två fel.

- Jag slarvade lite på den fjärde stationens första kontroll. Läste inte riktigt som jag skulle. Och den missen blev ju väldigt dyrbar. Utan den missen hade jag ju vunnit, säger Wiksell som  slutade fyra.

Martin Fredholm slutade elva och Erik Stålnacke femtonde.

Temp-o: 1) Petteri Hakala, Finland, 182,5 sekunder, 2) Lennart Wahlgren, Sverige ochJan Furusz, Slovakien, 187, 4) Marit Wiksell, do, 199,5.

Övriga svenska placeringar: 11) Martin Fredholm, 247,5, 15) Erik Stålnacke, 275.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.