Svensk Orientering logotyp
06.04.2022

Sugen på U25-camp i Idre - anmälan har öppnat

Orientering
I sommar arrangeras U25-camp på Idre fjäll. Det är ett läger för juniorer och yngre seniorer. Anmälan är öppen fram till 15 maj.

Som deltagare på U25-Camp skapar du ditt individuella program utifrån ett smörgåsbord av träningar, tävlingar, utbildningar och sociala aktiviteter. Du väljer om du vill fokusera på att träna, tävla eller kombinera med utbildning inom banläggning, kartritning eller ledarskap.

Lägret går i Idre fjäll 26 juni-1 juli, vilket är samma tid som Rikslägret och Idrefjällenveckan, alltså fullt av härliga orienterare på ett och samma ställe! Nu ligger inbjudan ute med fyllig information. Anmälan är öppen från nu och fram till 15 maj.

- Efter att vi fick ställa in lägret första året så var det skönt att kunna genomföra det sommaren 2021. Det blev en liten grupp då och lägret fick mjukstarta. Nu är vi redo att skala upp och med de borttagna restriktionerna är vi trygga med att kunna genomföra lägret och är fulla av förväntan inför sommaren. Att kunna erbjuda ytterligare en inriktning i utbildningsspåret känns också bra, säger projektledaren Jenny Håkansson.

Vad är U25-camp?

- Ett läger över fem dygn i inspirerande fjällmiljö där vi vill samla juniorer och seniorer som gillar orientering. I andan ”något för alla” erbjuds träningar, tävlingar, utbildningar och sociala aktiviteter. Man väljer det som passar en bäst och oavsett vad man väljer kommer alla att vara på samma ställe och att det kommer finnas tid för alla att umgås och ha roligt, säger Jenny Håkansson.

Övergripande finns det två ”spår” som vi döpt till Träning respektive Utbildning. Du väljer spår och kombinerar det med andra aktiviteter, träning/mer träning och/eller tävling. Varje kväll erbjuds det någon form av aktivitet att samlas kring för dem som vill. Utbildningarna som finns att välja mellan är banläggning, kartritning samt ledarskap och barnträning.

I inbjudan som du hittar här nedan finns mycket mer information om lägret och även länk till anmälan, som är öppen fram till och med 15 maj.

Inbjudan U25-camp 2022 (folder)

Inbjudan U25-camp 2022 (löptext)

Bakgrund och syfte med U25-camp

U25-camp är kort sagt Ungoteket Riks 2.0. Svenska Orienteringsförbundet försökte förra året arrangera utbildningar inom Ungoteket riks för 17-25 åringar. Intresse fanns men upplägget passade inte riktigt målgruppen. Vi har nu lyssnat  på målgruppen och utformat lägret utifrån det behov och de önskemål som finns. De stora skillnaderna är att lägret är samlat till ett tillfälle, att det är under semestertid och att det går att välja mellan olika upplägg.

Syftet med U25-camp är att göra något för 17-25 åringar som gör att dessa vill orienterare mer på något sätt. Att utvecklas som orienterare och/eller ledare/funktionär och på sätt i större utsträckning stannar kvar inom orienteringen. Denna målgrupp är den som idrotten generellt och orienteringen specifikt har svårast att behålla. U25-camp har alltså främst ett behålla perspektivet och går helt i linje med Idrottens strategi 2025.

Länk till U25-camps hemsida: https://www.svenskorientering.se/forening/Junior/U25-camp/

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter