Svensk Orientering logotyp
14.08.2019

Svenska veterancupen MTBO halvvägs

Mountainbikeorientering
Sex av tretton deltävlingar har nu avgjorts i Svenska veterancupen och går nu in i en intensiv period då resterande sju deltävlingar avgörs, finalen blir på Öland den 8 september.

Helgen 17–18 augusti är det dubbeltävlingar i härlig MTBO- terräng i Tidaholm. Sprint och medel står på programmet. Helgen 23–25 augusti avgörs sedan SM för alla veteranklasser i och runt Stockholm. Alla tre distanserna, sprint, lång samt medel, ingår även i Svenska veterancupen. Sedan avslutas cupen i Kalmar och på Öland den 7–8 september där det bjuds in till en sprint på lördagen samt en masstart på söndagen. Här kommer det även bli en gemensam middag så ta med dina närmaste för att uppleva ostkusten och ha trevligt tillsammans.

Hur har det nu gått nu gått så här långt i cupen? I runda tal har 325 personer kört en eller flera tävlingar och vissa har varit lite mer framgångsrika och leder sina klasser enligt följande:

H40 Andreas Mathisen, Västerås SOK

D40 Annica Crispin, OK Denseln

D50 Monica Kollberg, Eksjö SOK

H50 Stefan Johansson, OK Kåre 

H60 Nils Robert Persson, Kamrat och IF KIF

D60 Lena Jansson, Garphyttans IF

H70 Claes-Göran Lundberg, Ulricehamns OK

D70 Katey Liley, Yarra Valley OC, AUS 

Ingen har full poäng efter sex deltävlingar vilket i praktiken innebär att det står helt öppet vilka som ska ta hem totalsegern i de olika klasserna.

Sammanställningen efter sex deltävlingar hittar du här

RELATERADE NYHETER

Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Mtb O Rikslägret Hugo Mattsson 03757
Final i Svenska Cupen i MTBO
Målgång Gabriella
SM i MTBO - långdistans
Fler nyheter